Minikler başarılarını 15 metrelik pastayla kutladı

Özel Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu öğrencileri karne heyecanını ve 'Okumanın Gücü' projesiyle birinci olmalarını 15 metrelik pasta ile kutlad

Özel Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu öğrencileri karne heyecanını ve 'Okumanın Gücü' projesiyle birinci olmalarını 15 metrelik pasta ile kutladı.

Özel Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu öğrencileri karnelerini okulda düzenlenen etkinlikle aldı. Etkinliğe, Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Özlü, çok sayıda veli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler karnelerini Sincan Kaymakamı Seçilmiş'in elinden aldı. Miniklerin bir başka heyecanı daha vardı. Özel Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı bir çalışma olan Toplam Kalite yönetimi (TKY) ekip katagorisi bünyesinde 'Okumanın Gücü' projesiyle Ankara birincisi, Türkiye ikincisi oldu. Öğrenciler karnelerini ve birinciliklerini 15 metrelik pastayı keserek kutladı. Ayrıca, yarışmada dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Bu projenin hedefinin yurt çapında okuma seferberliği başlatarak 'Kitapla Dost Okul' sayısını arttırarak ülkenin gelişmişlik düzeyine katkı sağlamak olduğunu söyleyen Okul Müdürü Mustafa Yıldırım:" Öğrenci, öğretmen ve velilerle ortaklaşa yürütülen bu proje ile yıllık ortalama kitap okuma oranı dünya ortalamasının üzerine çıkarılması başarıldı. . Dünya okuma istatistiklerinde Japonya kişi başına ortalama 25 kitap okurken Özel Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu öğrencileri ortalama 40 kitap okuyarak istatistiklerin üstüne çıktı." dedi.