Güneydoğu'nun 144 üstün yetenekli genci, 40 sanatçıyla Mardin'de buluşuyor

Güneydoğu'daki liselerde okuyan 144 üstün yetenekli genç, kendi alanlarının en iyi isimlerinden oluşan 40 ünlü bilim adamı, yazar ve sanatçıyla atölye

Güneydoğu'daki liselerde okuyan 144 üstün yetenekli genç, kendi alanlarının en iyi isimlerinden oluşan 40 ünlü bilim adamı, yazar ve sanatçıyla atölye çalışması yapacak. Mardin'deki program, 20 Haziran-04 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

GAP Kültür Birliği'nin de başkanlığını yürüten Mardin Valisi Hasan Duruer, Başbakanlık GAP İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Eğitimciler Derneği'nin katkılarıyla, iki haftalık yaz kampı düzenleyeceklerini kaydetti. Öğrencilere edebiyat, düşünce, güzel sanatlar, müzik, tiyatro ve sinema alanlarında eğitim verileceğini anlatan Duruer, atölye çalışmalarının, Tekke Medresesi ve Sabancı Kent Müzesi'nde yapılacağını kaydetti.

Gençlere tecrübelerini aktaracak olan bazı isimler şöyle: "Ali Çolak, Ahmet Turan Alkan, Bejan Matur, Ömer Erdem, Cüneyt Suavi, Doğan Hızlan, Zeki Alasya, Sezgin Çevik, Mehmet Doğan, Prof. Dr. Hacı Duran, Prof. Dr. Hakan Poyraz, İsmet Yedikardeş, İbrahim Zaman, Servet Sezgin, Hikmet Barutçugil, Mehmet Tahir İkiler, Cihat Zafer, Nejat Birecik, Sedat Bora Seçkin, Elif Baysal, Mesut Uçakan, Bahadır Karataş, Aybars Bora Kahyaoğlu, Hidayet Pelit, Hasibe Eren, Oya Pelit, Erkan Oğur, Yasemin Göksu ve Suavi."