Google, içerik siteleriyle yaşadığı kavgada geri adım atmaya hazırlanıyor

Google, ödemeli içerik sistemi üzerinde çalışıyor. Yeni sistem yıl sonunda başlayabilir.

  Google ve bazı haber siteleri arasında yaşanan savaşın sonunda Google pes ediyor . Bazı bü ; yü ; k internet gazeteleri ve haber siteleri , Google ' a ' Google News ' le iç ; eriğimizi ç ; alıyor ' suç ; lamasında bulunmuş hatta arama motorlarında bile haberlerinin verilmesine karşı ç ; ıkmıştı . Bir sü ; redir Google ve iç ; erik siteleri arasında yaşanan bu kavgada Google ç ; ok bü ; yü ; k bir geri adım atmaya hazırlanıyor . İç ; erik siteleriyle barış yapmak iç ; in harekete geç ; en Google , bugü ; ne kadarki en somut ö ; nerisini sundu .

İŞTE SİSTEMİN ADI : NEWSPASS

İtalyan La Repubblica ' nın haberine gö ; re Google , internet yayıncılarıyla bağlantıya geç ; erek yeni ü ; rü ; nü ; Newspass ü ; zerinden sorunu ç ; ö ; zmek istediğini aç ; ıkladı . Basit şekliyle bir ö ; demeli iç ; erik sistemi olan Newspass , her haberin ayrı ayrı fiyatlandırıldığı ve ü ; yelik temelinde ç ; alışan bir sistem . İnternet yayımcıları tarafından yayımlanan haberler yine Google search ü ; zerinde bulunabilir olacak . Yapılan aramalarda bu haberler gö ; rü ; lecek . Fakat haber iç ; eriği ö ; demeli bir sistemin arkasında tutulacak . Haberin tü ; m iç ; eriğini okumak isteyen kişi ise haber iç ; in ö ; deme yapmak zorunda olacak .

HEDEF OKUYUCUYA KÜ ; Ç ; Ü ; K Ö ; DEMELER YAPTIRMAK

Habere gö ; re Google ' ın planı bu işi okuyucuya ç ; ok kü ; ç ; ü ; k meblağlar ö ; deterek ç ; ö ; zmek . Elbette fiyat ve ö ; deme koşulları konusundaki durumun belirleyicisi yine iç ; eriği sağlayan yayımcı olacak . Ayrıca Google ' ın yayımcılara alternatif olarak sunduğu bir sistem de bir Haber Outlet ' i yani haberler iç ; in bir alışveriş merkezi kurmak . Bu Outlet ' in ç ; alışma prensibi de şö ; yle olacak : Outlet ' e girecek olan okuyucular , eğer Outlet ' te bulunan sponsor firmaların reklamını tıklarsa , reklamı veren firma okuyucunun okumak istediği habere sponsor olacak . İddialar , bu yö ; ntemin ç ; ok yakında başlayacağı yö ; nü ; nde . Google ise ü ; rü ; nle ilgili hiç ; bir aç ; ıklama yapmamayı tercih etse de yayımcılarla sorunun ç ; ö ; zü ; mü ; iç ; in destek teknoloji sağlama ve ü ; yelik esaslı bir sistem konusunda ç ; alışma yaptıklarını kabul ediyor . Fakat hangi ü ; lkelerin bu sisteme dahil olacağını da henü ; z aç ; ıklanmış değil .

GEÇ ; EN YILKİ PLAN Ü ; RÜ ; NE DÖ ; NÜ ; ŞTÜ ;

Geç ; en yılın sonunda da Google , arama motorunda ulaşılan ilk 5 haberden sonrasının paralı olduğu bir sistemi duyurmuş fakat bu sistem ç ; eşitli sebeplerle yayımcıları tatmin etmemişti . Fakat İtalyan Gazetesi sü ; reç ; iç ; erisindeki gö ; rü ; şmelerin sonucunda daha ö ; nce bir plan olarak ortaya koyulan bu sistemin gerç ; ek bir ü ; rü ; ne dö ; nü ; ştü ; ğü ; nü ; ve ü ; rü ; nü ; n işlerlik kazanmasının da ç ; ok yakın olduğunu iddia etti . Hatta bazı internet sitelerine gö ; re ö ; demeli sistem yıl sonunda hayata geç ; ebilir .

Kaynak : Habertü ; rk