Çetin Doğan ve 13 kişi tutuksuz yargılanacak

Yargıtay'ın Haberal'ın tutukluluk kararını kaldırmayan hakimlere verdiği 1500 liralık tazminat cezasının ardından yeni tahliyeler yaşanıyor. Daha önce defalarca ya...

 

Yargıtay ' ın Haberal ' ın tutukluluk kararını kaldırmayan hakimlere verdiği 1500 liralık tazminat cezasının ardından yeni tahliyeler yaşanıyor .

Daha önce defalarca yapılan itirazları reddedilen Balyoz tutukluları emekli Orgeneral Çetin Doğan ile birlikte 13 kişi daha tutuksuz yargılanmak üzere cezaevinden çıkartıldı .
İstanbul 9 . Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Yılmaz Alp , soruşturma kapsamında tutuklananların geçen hafta içinde yaptıkları itirazları değerlendirdi .
Hakim Alp , eski 1 . Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan , emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ' nin de aralarında bulunduğu 14 kişinin tahliyesine karar verdi .
Aralarında emekli paşalar Engin Alan ve Suha Tanyeri ' nin de bulunduğu Balyoz tutuklularnının tahliye kararını İstanbul 9 . Ağır Ceza Mahkemesi verdi .

Yargıtay 4 . Hukuk Dairesi , İstanbul ' da görevli " Ergenekon " davası kapsamında karar veren 9 hakimi , Prof . Dr . Mehmet Haberal ' a bin 500 ' er TL tazminat ödemeye mahkum ettmişti . Yargıtay ' ın tazminat ödemeye mahkum ettiği hakimlerden ikisi 9 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ndendi .
BALYOZ PLANI ' NDAN TAHLİYE EDİLEN 14 KİŞİNİN İSİMLERİ
' ' Balyoz Planı ' ' iddiaları soruşturması kapsamında tutukluyken tahliye edilen 14 kişinin isimleri belirlendi .
İstanbul 9 . Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Yılmaz Alp ' in , yapılan itirazlar üzerine tahliyelerine karar verdiği 14 kişinin isimleri şöyle :
' ' Tümamiral Ali Semih Çetin , Korgeneral Yurdaer Olcan , Tümgeneraller İhsan Balabanlı , Bekir Memiş ve Abdullah Dalay , eski 1 . Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan , emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa , emekli Korgeneral Engin Alan , emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri , Yarbay Ali Rıza Sözen , Albaylar Hanifi Yıldırım , Yüksel Gürcan , Mustafa Önsel ve Bülent Tunçay . ' '
Bu arada , Süha Tanyeri ve Çetin Doğan ' ın avukatı Hüseyin Özdemir , gazetecilere yaptığı açıklamada , geçen hafta İstanbul 9 . Ağır Ceza Mahkemesine müvekkillerinin tahliyesi için başvurduklarını söyledi .
Özdemir , müvekkili Tanyeri ' yle ilgili tahliye gerekçesi olarak Anayasa ' nın 2 . ve 10 . maddelerini gösterdiklerini belirterek , başvuruda , ' ' Komutanları serbestken müvekkillerinin de tahliye edilmesi gerektiği ' ' yönünde ifadenin yer aldığını kaydetti .
Aynı şekilde müvekkili Doğan için de bu gerekçelerle birlikte sağlık durumunun elverişsizliğinin söz konusu olduğunu ifade eden Özdemir , savcılık talimatı gereği tebligat çıkarılacağı için tahliye kararı örneğinin kendilerine verilmediğini söyledi .
Öte yandan , tahliye istemiyle mahkemeye yapılan başvuru sayısının 26 olduğu öğrenildi .


Zaman