3. köprü Büyükşehir’den geçti - İSTANBUL

İstanbul Boğazı’na takılacak 3’üncü gerdanlık, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay aldı. Meclis, köprü ve bağlantı yollarını oy çokluğuyla kabul etti

 

İstanbul Boğazı’na takılacak 3’üncü gerdanlık , Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay aldı . Meclis , köprü ve bağlantı yollarını oy çokluğuyla kabul etti

3 . Boğaz Köprüsü ve bağlantı yollarının 1/25 . 000 ölçekli alt plana işlenmesi Büyükşehir Meclisi’nde kabul edildi . Meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanı Ergün Turan , 1/25 . 000 ölçekli planın belediye meclisinde tartışılmasının tarihi bir dönem olduğunu söyledi .

3 . köprü konusunda iki temel eleştiri olduğunu ifade eden Turan , ‘’Birincisi , köprünün kentin kuzeyini baskı altına alacağı , ikincisi ise İstanbul ulaşımına bir katkısı olmayacağı . Bu iki eleştiriye de AK Parti olarak katılıyoruz . Herhangi bir planla orman ve havzaların imarlaşmasına karşıyız ancak İstanbul’da 3 . yol bir ihtiyaç olarak ortadadır’’ diye konuştu .

ALT PLANA İŞLENECEK

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de 3 . köprü konusunu akademisyenlerin tartışması ve siyasetin dışına çıkarılması gerektiğini belirtti . CHP Grup Sözcüsü Gökhan Zeybek de İstanbul halkının yüzde 82’sinin toplu taşıma araçlarını kullandığını , binek otomobil sahiplerine yönelik politikalarla İstanbul’un ulaşım sorununun çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi . Daha sonra yapılan oylamada , 3 . Boğaz Köprüsü ve bağlantı yollarının 1/25 . 000 ölçekli alt plana işlenmesi , CHP ve MHP’li üyelerin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi .

SIRA İHALEDE

Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul 3 . Çevre Yolu ve Bağlantı Yolları Projesi olarak tanımlanan 3 . köprü , yap işlet -devret modeli esas alınarak ihaleye çıkacak . Yaklaşık 6 milyar dolara mal olacak 3 . köprünün ise 4-5 yılda bitirilmesi hedefleniyor .

Belediye önünde CHP güdümlü 3 . köprü eylemi

Köprü karşıtı bir grup , dün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne girmeye çalışınca polis müdahale etti . Eylemcilerin , CHP’li yöneticiler tarafından provoke edildiği öne sürüldü . Eylemcilere CHP İl Başkanı Berhan Şimşek bizzat destek verdi . Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesi ile karşılaşan grup , belediye önünde oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı .

Star Gazete