Tacik lider Rahman iş adamlarıyla Urumçi'ye gitti

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, kalabalık bir işadamı heyetiyle Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisindeki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin b

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, kalabalık bir işadamı heyetiyle Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisindeki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'ye gitti.

Tacikistan Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rahman'a üç gün sürecek olan Urumçi ziyaretinde dış politika danışmanı Erkin Rahmatullayev, Dışişleri Bakanı Hamrohon Zarifi, Ticaret ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Farruh Hamraliyev, Enerji ve Sanayi Bakanı Gul Şerali ve işadamı grubu eşlik ediyor.

Rahman Urumçi temasları kapsamında Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin yetkilileri ile bir araya gelecek. Ayrıca, Tacikistan-Çin İş Forumu'na katılacak olan Rahman, Urumçi ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin batısında yer alan tarihi Kaşgar şehrini gezecek.

Ayrıca, bu ziyareti çerçevesinde Tacikistan ile Sincan Uygur Özerk Bölgesi arasında işbirliği anlaşması imzalanacak. Yeni imzalanacak anlaşma kapsamında, iki ülke arasında enerji, iletişim ve inşaat sektöründe işbirliği yapılması öngörülüyor.