Milli Savunma Bakanı Gönül, Nurol Teknoloji'nin açılışını yaptı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yurt dışı bağımlılığının güvenlik sektörünü kısıtladığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Nurol Holding

  Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül , yurt dışı bağımlılığının güvenlik sektörünü kısıtladığını söyledi .

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül , Nurol Holding ' e ait Nurol Teknoloji ' nin açılışını yaptı . Açılış törenine Katar Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hamad Bin Ali Al-Attıyah ve beraberindeki heyet de katıldı .

Düzenlenen açılış programında konuşan Bakan Gönül , yurt dışı bağımlılığının güvenlik sektörünü kısıtladığını dile getirdi . Gönül , güvenlik sektörüne hammadde üreten Nurol Teknoloji ' nin benzer firmaların önünü açacağına inandığını kaydetti . Gönül , bu açılış ile Başkentin güvenlik sektörünün kalbi olma konumunu daha da güçlendireceğini ifade etti .

Nurol Holding Başkanı Nurettin Çarmıklı ise bu açılış ile ileri teknolojide dışa bağımlılığın azalacağını savundu . Zırhlı araçları destekleyen ileri teknoloji üretilemediğinden yurt dışı bağımlılığın devam ettiğini dile getiren Çarmıklı , ulusal olanaklar ile zırh sistemi ürettiklerini vurguladı . Çarmıklı , 25 yıl önce savunma sektörüne açıldıklarında kendilerinden desteklerini esirgemeyen ve teşvik eden rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal ' a da teşekkür etti . Daha sonra Nurol Teknoloji ' nin açılışı yapıldı .

Bakan Gönül ve beraberindekiler , merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı . Çıkışta , gazetecilerin gündeme ilişkin sorularıyla karşılaşan Gönül , hükümetin İsrail ' e yönelik yaptırımları konusundaki plana ilişkin bir soruya karşılık , gerekli açıklamayı hükümet sözcüsünün yapacağını söyledi .