Habur'daki karşılama: 10 kişi tutuklandı

Geçen yıl PKK'nın Kandil'deki kampından ve Mahmur'dan gelenlerin yargılanmasına başlandı. Hakim karşısına çıkan toplam 10 kişi tutuklandı.

  Geçen yıl PKK ' nın Kandil ' deki kampından ve Mahmur ' dan gelenlerin yargılanmasına başlandı . Hakim karşısına çıkan toplam 10 kişi tutuklandı . Abdullah Öcalan ' ın çağrısı üzerine 19 Ekim 2009 ' da Türkiye ' ye giriş yapan grupta 4 ' ü çocuk 34 kişi vardı .

Bu kişilerden 8 ' i PKK üyesiyken ; diğerleri Mahmur ' daki kampta kalıyorlardı .

Hem grubun karşılanması sırasında ortaya çıkan görüntüler hem de gelenlerin çeşitli etkinliklerde yaptıkları konuşmalar şimdi dava konusu .

30 kişiden 7 ' si Diyarbakır 5 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde hakim karşısına çıktı .

" Mevcut delil durumu , delillerin karartılması ve kaçma durumunu " göz önünde bulunduran mahkeme PKK ' lı Mustafa Ayhan ile Hüseyin İpek ve Mahmur ' dan gelen Nurettin Turgut ' un tutuklanmasına karar verdi .

Diğer 9 kişinin yargılanmasına da Diyarbakır 4 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde başlandı .

8 PKK ' lı hakkında " terör örgütü üyesi olmak " , " terör örgütü propagandası yapmak " suçundan 20 yıl , diğer 22 kişi hakkında da da " terör örgütü üyesi olmamak ile birlikte örgüt adına suç işlemek " , " terör örgütünün propagandasını yapmak " suçlarından 15 ' er yıl hapis cezası isteniyor .

Yargılamayı protesto eden yaklaşık bin kişilik bir grup , yürüyüş yaptı . Polis adliyenin çevresinde geniş önlem aldı .

CNN Türk