Fenalaşan 37 günlük bebek helikopter ambulansla özel hastaneye nakledildi

Yalova'da genetik metabolizma hastalığı bulunan ve fenalaşan 37 günlük bebek, helikopter ambulansla, Sakarya'da yeni doğan yoğun bakım ünitesi bulunan

  Yalova ' da genetik metabolizma hastalığı bulunan ve fenalaşan 37 günlük bebek , helikopter ambulansla , Sakarya ' da yeni doğan yoğun bakım ünitesi bulunan özel bir hastaneye nakledildi .

Edinilen bilgiye göre , Yalova ' da genetik metabolizma hastalığı bulunan 37 günlük Abdüssamet Tetik , fenalaşınca ailesi tarafından Yalova Devlet Hastanesi ' ne kaldırıldı . Doktorların yeni doğan yoğun bakım servisi bulunan bir hastaneye nakledilmesini uygun gördüğü bebek için bir süre uygun hastane arandı . Doktorların çabası sonucu Sakarya ' daki Özel Altınova Hastanesi ' ndeki yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yer bulundu .

Bunun üzerine bebeğin sevk edilmesi için Sağlık Bakanlığı ' na ait helikopter ambulans Yalova ' ya çağrıldı . İstanbul ' dan gönderilen helikopter ambulans , kuvöz içindeki bebeği alarak Sakarya ' ya getirdi . Toyotasa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi ' nin pistine inen helikopterdeki bebek , bekleyen 112 ambulansına alındıktan sonra Altınova Hastanesi ' ne götürüldü . Tetik , burada tedavi altına alındı .

Altınova Hastanesi ' nde görevli Doktor Şener Şafak , gazetecilere yaptığı açıklamada , hastanelerine gelen bebeğin bir haftalıkken metabolik hastalık şüphesiyle Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' ne yatırıldığını öğrendiklerini söyledi . 1 hafta önce İstanbul ' daki hastaneden taburcu olan bebeğin bugün fenalaşması üzerine hastanelerine nakledildiğini vurgulayan Şafak , " Bebek 1 hafta önce Göztepe ' den taburcu edilmiş . Genel durumunun kötüleşmesi , solunum sıkıntısı , morarma sebebiyle Yalova Devlet Hastanesi ' ne başvurmuş . Doktoru bizi aradığında yeni doğan yoğun bakım ünitelerinin bulunmadığını söyledi , biz de hastayı kabul ettik . Yerimiz de vardı . " dedi .

Bebeğin genel sağlığının kötü olmadığını kaydeden Şafak , şöyle konuştu ; " Hastayı kabul ettik gelişmeleri takip edeceğiz . Bebeğin genel durumu kötü değil . Metabolik hasta denilince bizde bazı soru işaretleri oluşuyor . Bir sürü kombinasyonları var . Tek tek tahlil isteyeceğiz . "