Aksaray''da fuhuş operasyonu: 45 gözaltı

Fatih''te Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı kumar baskınında 39''u kadın 45 kişi gözaltına alıdı. Gözaltına alınan yabancı

Fatih''te Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı kumar baskınında 39''u kadın 45 kişi gözaltına alıdı. Gözaltına alınan yabancı uyruklu kadınların, işlemlerin ardından sınır dışı edileceği bildirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Aksaray''da bir eğlence merkezi ve otele fuhuş operasyonu düzenledi. Eğlence merkezine müşteri olarak giren polis ekipleri, aracılar vasıtasıyla fuhuş pazarlığı yaptı. Eğlence merkezinden anlaştıkları kadınlarla otele çıkan polis ekipleri, operasyonu başlattı. Fuhuşa aracılık ettiği ileri sürülen eğlence merkezi ile otele yapılan baskında çoğu eski doğu bloku ülkesi vatandaşı 39 kadın gözaltına alındı. Fuhuş yaptığı ileri sürülen kadınların hepsinin üniversite mezunu olması dikkat çekti. Bazı kadınların ise Türk vatandaşlığına geçtiği belirlendi. Eğlence merkezi ile otelin mesul müdürlerinin de aralarında bulunduğu 6 kişi de fuhuşa aracılık etmek iddiasıyla gözaltına alındı. Polis minibüslerine bindirilen kadınlar, Asayiş Şube Müdürlüğü''ne götürüldü.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yabancı uyruklu kadınların sınır dışı edileceği belirtildi.