2011 Gençlik Oyunları bilgilendirme toplantısı yapıldı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları için yapılan yurtların 2011 Mayıs ayında tamamlanacağını söyledi.

Valilik B

  Trabzon Valisi Dr . Recep Kızılcık , Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları için yapılan yurtların 2011 Mayıs ayında tamamlanacağını söyledi .

Valilik B Toplantı Salonu ' nda 2011 Avrupa Gençlik Oyunları Organizasyon Komitesi Bilgilendirme Toplantısı ' nda konuşan Kızılcık , olimpiyatları ülke ve Trabzon ' a yakışır şekilde gerçekleştireceklerini ifade etti .

23–30 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak oyunlara yaklaşık bir yıllık süre kaldığını hatırlatan Vali Kızılcık , " Bu tür organizasyonlar için bir yıl gerçekten çok kısa bir süre . Nitekim geçtiğimiz günlerde olimpiyat denetim komitesi buraya geldi . Hem organizasyon hem de inşaatlarla ilgili çeşitli denetimlerde bulundu . Konuyla ilgili son raporunu ve önerilerini bizlere ilettiler . Bu önerilerinde de genel olarak şuanda gidişatın iyi olduğunu , sadece yurtların inşaatı konusunda bir problemle karşılaşılmaması için biran önce harekete geçilmesi gerektiğini tavsiye ettiler . " şeklinde konuştu .

Yurtların yapımının kazı aşamasında olduğunu hatırlatan Kızılcık , 2011 yılı Nisan-Mayıs ayında tamamlanmış olacağını ümit ettiklerini dile getirdi .

Toplantıda ayrıca , ulaşım , güvenlik , sağlık , konaklama , sosyal ve kültürel faaliyetler , tesislerin yönetimi , çevre düzenleme , temizlik , itfaiye ve altyapı komiteleri oluşturularak bu komitelerde görev yapacaklar belirlendi .

Toplantıya Vali Kızılcık ' ın yanı sıra Vali Yardımcısı Aziz Mercan , Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali , Olimpiyat Koordinatörü Nihat Doker , İl Jandarma Alay Komutanı Albay Dursun Ertuğrul , Emniyet Müdürü Feridun Boz , KTÜ Rektör Yardımcısı Prof . Dr . Selahattin Köse , İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul , Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür , Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Erkan Ömeroğlu ve ilgili daire amirleri katıldı .