Sodes Kapsamında İş Sabihi Olan Çocuklara Sertifikaları Verildi

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nce 2009-2010 dönemi (SODES) "Gelecek Vaat Eden Gençler 2" projesi kapsamında, sokaklarda çöp toplayan veya satıcılık yapan 60 çocuk sertifikala töreni düzenlendi

  Şanlıurfa Valiliği koordinesinde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ' nce 2009-2010 dönemi ( SODES ) " Gelecek Vaat Eden Gençler 2 " projesi kapsamında , sokaklarda çöp toplayan veya satıcılık yapan 60 çocuk sertifikala töreni düzenlendi .
Şair Nabi Kültür Merkezi ' nde düzenlenen sertifika törenine Şanlıurfa Valisi Nuri okutan , Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar , Emniyet Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Hasan Yılmaz , polis memurları ve 60 çocuk katıldı . Program geçtiğimiz günlerde TRT ' de yayınlanan ve sunuculuğunu Tayfun Talipoğlu ' nun yaptığı Bam Teli programından alınan slayt gösterisi ile başladı .
Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Vali Nuri Okutan , proje kapsamında 8 ay süre ile garsonluk , kat hizmetleri , oto tamir , oto kaporta , erkek kuaförlüğü ve müzik aletleri , halk oyunları dallarında eğitim gören 60 sokak çocuğunun eğitimini tamamladıklarını söyledi . Vali Okutan , " Çocuklarımızın bu başarılarını sadece bize alkışlamak ve tebrik etmek düşer . Bu projeye emeği geçen başta Emniyet Teşkilatı olmak üzere bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum . "
Konuşmaların ardından tamircilik eğitiminde dereceye giren çocuklara bilgisayar verildi . Eğitim verenlere ise Başarı Ödülü verildi .
( EA-EA-Y )