Memorial 40 milyon dolarlık ikinci yatırımını açtı, Da Vinci'yi İstanbul'dan önce Antalya'ya getirdi

İstanbul'un ardından ikinci yatırımını Antalya'da gerçekleştiren Memorial Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, "Antalya'nı

  İstanbul ' un ardından ikinci yatırımını Antalya ' da gerçekleştiren Memorial Sağlık Grubu ' nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın , " Antalya ' nın potansiyeline güveniyoruz . " dedi . Memorial Antalya Hastanesi ' nde ameliyatlar Da Vinci adlı robotla yapılıyor .

Hizmete giren Memorial Antalya Hastanesi hasta kabulüne başladı . Kepez ilçesinde 15 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan Memorial Antalya Hastanesi , 40 milyon dolara mal oldu . 132 yataklı hastanede , 28 yoğun bakım yatağı , 4 yoğun bakım ünitesi , 5 ameliyathane bulunuyor . 200 kişilik kadroyla hizmet veremeye başlayan hastanenin personel sayısı kısa süre sonra 400 ' e ulaşacak . Antalya ' da , Memorial ' ın İstanbul ' daki hastanesinde bulunmayan Da Vinci adlı robotla ameliyat yapılıyor .

Memorial Antalya Hastanesi ' yle ilgili bilgi vermek için Sheraton Otel ' de düzenlenen basın toplantısına katılan Ahmet Yaşar Aydın , 10 Haziran ' da hasta kabulüne başlandığı bilgisini verdi . İstanbul dışındaki ilk yatırımlarını Antalya ' da gerçekleştirdiklerini anlatan Aydın , " Bu kararımızda Antalya ' nın potansiyeline duyduğumuz güven etkili oldu . 40 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiğimiz Memorial Antalya Hastanesi , bölgenin sağlık ihtiyaçları düşünülerek tasarlandı . Memorial olarak Antalya ve Akdeniz bölgesinde fark oluşturacağımıza inanıyorum . " diye konuştu .

Antalya ' da bir ilki gerçekleştirerek , tıp teknolojisinin son ürünü olan ve cerrahide çığır açan ' Da Vinci Robotu ' nu , İstanbul ' daki hastanelerinden önce Antalya ' da kullanmaya başladıklarını ifade eden Aydın , " Akdeniz Bölgesi ' nde ilk kez kullanılacak olan robotla Memorial Da Vinci Robotik Cerrahi Merkezi ' nde üroloji ve kadın doğum başta olmak üzere pek çok branş ameliyatları gerçekleştirilebilecek . " şeklinde konuştu .

Basın toplantısına Ahmet Yaşar Aydın ' ın dışında Genel Müdür Uğur Genç ile Memorial Antalya Hastanesi Medikal Direktörü Dr . Sevim Şuekinci de katıldı .

65 ülkeden hasta kabul ettiklerini belirten Uğur Genç , özellikle Azerbaycan , Arnavutluk , Hollanda , Almanya ve İtalya gibi ülkelerden gelen hasta sayılarının her yıl artış gösterdiğine vurgu yaptı .

Memorial ' in yıllık cirosunun yüzde 5 ' ini yabancı hastaların oluşturduğunu ifade eden Uğur Genç , " Antalya ' da sağlık turizmi ve turist sağlığı ile yabancıların toplam cirodaki payının yüzde 15 ' e kadar çıkacağına inanıyoruz . Memorial Antalya Hastanesi , sağlık turizminin adresi olma hedefi ve uluslararası arenadaki önemli sigorta şirketleri ile yaptığı anlaşmalarla da , yabancı hastaların tercih ettiği önemli bir sağlık merkezi olacak . " değerlendirmesinde bulundu .

Toplantının sonunda Memorial Antalya Hastanesi ' nde Da Vinci Robotu ile yapılan prostat ameliyatı canlı olarak basın mensuplarına izletildi . Memorial Hastanesi Robotik Cerrahi Bölüm Başkanı Tibet Erdoğdu ameliyat sırasında gazetecilerin sorularını da cevapladı . Erdoğdu , 10 Haziran ' da hizmet vermeye başlayan Memorial Antalya Hastanesi ' nde Da Vinci Robotu ile 5 ameliyat yaptıklarını söyledi .