Konyalı avukatlar: Anayasa Mahkemesi üyeleri Paksüt ve Kantarcıoğlu istifa etsin

Konya'da Halkın Avukatları Platformu'na üye bir grup avukat, Anayasa Mahkemesi üyeleri Fulya Kantarcıoğlu ve Osman Paksüt'ün istifa etme onurunu sergi

  Konya ' da Halkın Avukatları Platformu ' na üye bir grup avukat , Anayasa Mahkemesi üyeleri Fulya Kantarcıoğlu ve Osman Paksüt ' ün istifa etme onurunu sergilemelerini istedi . Konya , Karaman , Aksaray Barolarına bağlı avukatlar Anayasa Mahkemesi üyeleri , Fulya Kantarcıoğlu ve Osman Paksüt ' ün hâkimlik onuru olan " tarafsızlık ve bağımsızlık " ilkesine yakışmayan davranışlar sergilediğini açıkladı .

; Aralarında Huder , Denge , Aksiyoner , Baran ve Halkın Avukatları Platformu üyeleri Bera Otel ' de bir basın açıklaması yaptı .

Hukukçular , Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ' ün Doç . Dr . Osman Can ' ın raportörlük görevinden alınmasını talep etmesine tepki gösterdi .

Avukatlar adına konuşma yapan Huder Başkanı Avukat Özgür Solak , bu konuda konuşması gereken en son kişinin Osman Paksüt olduğunu söyledi .

Osman Paksüt ' ün şimdiye kadar istifa etme onurunu sergileyemediğinin altını çizen Solak , " Osman Paksüt ' ün eşi Ferda Paksüt , hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamasıyla 9 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmakta . Eşi Osman Paksüt ' ten aldığı bilgileri Ergenekon sanıklarıyla paylaştığı ortaya çıkmıştır . Ayrıca Osman Paksüt hakkında da mahkemenin gizli görüşmelerini dışarıya aktardığı için dava açılmıştır . Yine Osman Paksüt , başörtüsü kararından bir hafta önce , Ak Parti ' ye açılan kapatma davasından 13 gün önce Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ' u ziyaret ettiği ortaya çıkmıştır . Bu durumda soruyoruz . Hangi Osman istifa etmelidir . Hangisinin istifası daha onurludur? " dedi .

" KANTARCIOĞLU DIŞARIDAN TALİMAT ALMAYA AÇIKTIR , ONURLU DAVRANARAK İSTİFA ETMELİDİR "

Avukat Solak , Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu ' nun Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay ile telefon görüşmelerinde adil yargılamayı etkileyen davranışlar içinde olduğunun ortaya çıktığını belirtti .

Kantarcıoğlu ' nun hukuk diliyle İhsas-ı reyde bulunduğunu kaydeden Özgür Solak , " Mahkeme üyesi Kantarcıoğlu ' nun , dışarıdan talimat almaya ve yönlendirilmeye açık olduğu anlaşılmıştır . Hâkimlikle asla bağdaşmayacak davranışlar içine girmiş olan yüksek mahkeme üyesi , binlerce yargı mensubunu töhmet altında bırakmaktadır . Adaletin milletimiz nezdindeki kredisi tükenmiştir . Milletin aklına ister istemez bu heyette başka Kantarcıoğlu ve Paksüt gibi üyeler var mı? Sorusu gelmektedir . " açıklamasında bulundu .

" HÂKİMLİK MESLEĞİNİN ONURU GİYDİĞİ CÜBBEYİ LEKELEMEMEKTİR "

Her mesleğin bir onuru bulunduğunu açıklayan Huder Başkanı ve platform sözcüsü Solak , hâkimlik mesleğinin onurunun kararlarını tarafsız ve bağımsız olarak vermesi olduğunu söyledi .

Hâkimlerin millet adına yargılama yaptığının altını çizen avukat , hiçbir hukukçunun ideolojilerini hukukun önüne geçirmemesi gerektiğine dikkat çekti . Özgür Solak açıklamalarını şöyle sürdürdü , " Eğer tarafsız ve bağımsız kalamıyorsa hâkimlik mesleğinin vakarına yakışır şekilde davranmalı ve istifa etmelidir . Cübbeyi lekelememelidir . Sonuç olarak Osman Paksüt ve Fulya Kantarcıoğlu , derhal istifa etmeli ya da davadan çekilmelidir . Yüksek mahkemenin de halkın büyük bir kesimi tarafından heyecanla beklenen değişiklikleri milletin önünden kaçırmamalıdır . Kendisine Anayasa ile tanınan sınırları aşmamalıdır . "

Öte yandan Halkın Avukatları Platformu sözcüsü Süleyman Küçüksucu da avukatlar olarak yapılan hukuksuzlukların millete anlatılması için sık sık kamuoyuna açıklamalarda bulunacaklarını duyurdu .