Giresun'da Jandarma Terörist Peşinde Giresun

-GİRESUN'DA JANDARMA TERÖRİST PEŞİNDE GİRESUN (A.A) - 16.06.2010 - GİRESUN'UN BULANCAK İLÇESİ KOVANLIK BELDESİNDE, TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINCA JANDARM

  -GİRESUN ' DA JANDARMA TERÖRİST PEŞİNDE

GİRESUN ( A . A ) - 16 . 06 . 2010 - Giresun ' un Bulancak ilçesi Kovanlık beldesinde , terör örgütü mensuplarınca jandarma karakoluna açılan taciz ateşinin ardından güvenlik güçlerince bölgede başlatılan arazi arama tarama çalışmaları devam ediyor .
Kovanlık Jandarma Karakoluna güney kısmındaki ormanlık alandan uzun namlulu silahlarla açılan , güvenlik güçlerinin de anında karşılık verdiği taciz ateşinin ardından bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi . Görevliler , yaklaşık 20 dakika süren taciz ateşinin ardından karanlıktan da yararlanarak ormanda kaçarak izlerini kaybettiren terör örgütü mensuplarına yönelik arazi arama tarama faaliyetini sürdürüyor .
Saldırının gerçekleştiği bölgelerde olay yeri inceleme ekipleri de çalışma yapıyor .
Öte yandan , belde sakinleri , terör örgütü mensuplarının evlerinin yakınına kadar gelmesinden tedirginlik duyduklarını söylediler .
Kovanlık beldesi sakinlerinden Rahmi Bulut , karakola üç koldan ateş açıldığını belirterek , ' Teröristlerin çok yakınımıza kadar gelmesi bizi tedirgin etti . Bereket ki can kaybı olmadı . Geçen yıl da aynı karakola taciz ateşi açılmıştı , ancak bu yıl çok yakına kadar geldiler ' dedi .
Belde sakinlerinden Beyhan Aydın ise terör saldırılarına alışık olmadıkları için tedirgin olduklarını ifade ederek , şunları söyledi :
' Kendimiz için de oradaki askerlerimiz için de çok korktuk . Bu olayda şehit vermediğimiz için seviniyoruz . Asker kardeşlerimizi kucaklamak istiyoruz . Dileriz Türkiye ' nin her yerinde terör olayları sona erer . Terör istemiyoruz , bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz . '
Askerin saldırıya anında karşılık vermesinin can kaybını önlediğini söyleyen Dursun Demir de ' Otururken bir anda silah patladı , arkasından bomba patlar gibi bir şey oldu . Güvenlik güçleri anında karşılık verdi . Karakolun hem sağından hem solundan ateş edildi . Daha önceki saldırıda karakolun duvarlarında 78 adet mermi izi saymıştım . Bu sefer isabet ettiremediler . Saldırı nedeniyle halk fazla bir tedirginlik yaşamadı . Biz öyle iki üç tane teröristten korkacak kadar aciz değiliz , halk tedbirli ' dedi .

16 . 06 . 2010 16 : 04 : 35