Clınton'dan Kırgızistan'a Yardım Sözü Washıngton

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, olaylar yaşanan Kırgızistan'a yardım sözü verdi.

  ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton , olaylar yaşanan Kırgızistan ' a yardım sözü verdi .
ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada , Clinton ' ın , Kırgızistan ' daki geçici hükümetin Başbakanı Roza Otunbayeva ile yaptığı telefon görüşmesinde , yardım ve destekte bulunma sözü verdiği bildirildi .
Görüşmede , Kırgızistan ' ın acil ve uzun dönemli yardım ihtiyacı konusunun ele alındığı , üst düzey bir Amerikalı diplomatın da cuma günü Kırgızistan ' ın başkenti Bişkek ' e gideceği belirtildi .
Bu arada ABD ' nin Bişkek Büyükelçiliği , Washington yönetiminin , kısa dönem ve orta dönem yardım için 10 . 3 milyon dolar ayırdığını açıklarken , Dışişleri Bakanlığı sözcüsü P . J . Crowley , bu yardımın 6 . 5 milyon dolardan fazlasının acil insani yardım için tahsis edildiğini söyledi .
16 . 06 . 2010 23 : 22 : 25