Avlanma Yasağı Döneminde 18 Bin Lira Ceza Kesildi

Beyşehir Gölü'nde 15 Mart-15 Haziran 2010 tarihleri arasında uygulanan su ürünleri avlanma yasağı döneminde kaçak avlandığı iddia edilen toplam 13 kişinin yakalandığı bildirildi.

  Edinilen bilgiye göre , göldeki balık neslini koruyabilmek amacıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanan ve 3 ay süreyle devam eden yasak dönemde kaçak avlanmaya karşı Beyşehir İlçe Tarım Müdürlüğü ile Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri gerek göl içerisinde sürat tekneleri ile gerekse karadan takipler yaparak koordineli olarak denetim ve kontrol görevi gerçekleştirdi . Yapılan bu denetimlerde çeşitli tarihlerde avlanma yasağına uymadığı ileri sürülen 13 kişiye , kişi başı bin 446 lira olmak üzere toplam 18 bin 798 liralık idari para cezası uygulandığı öğrenildi . Yapılan denetim ve kontrollerde ele geçirilen 18 bin metre balıkçı ağına el konulduğu , canlı olarak yakalanan balıkların tekrar göle salındığı bildirildi .
Beyşehir İlçe Tarım Müdürü Nurettin Karşıyaka , bu yıl avcıların yasağa genelde uyduklarının gözlendiğini , yeni avlanma sezonunun başlaması nedeniyle de balıkçı camiasına bereketli bir sezon geçirmesini temenni ettiklerini söyledi .