Nusaybin Kaymakamı Gemici: Transit sınır kapısı için çalışmalar sürüyor

Mardin'in Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Türkiye ile Suriye arasında açılması planlanan transit sınır kapısıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyled

Mardin'in Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Türkiye ile Suriye arasında açılması planlanan transit sınır kapısıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Gemici, kapının 'tek kapı' ve 'tek mühür' şeklinde olacağını bildirdi.

Türkiye ile Suriye arasında yaşanan olumlu gelişmelere dikkat çeken Kaymakam Yücel Gemici, Nusaybin-Kamışlı Transit Sınır Kapısı'nın ekonomiye olumlu katkısının bölgeyi rahatlatacağını aktardı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Türkiye'yi ziyareti sırasında, Nusaybin'de yapılacak kapı için mutabakat imzalandığını hatırlatan Nusaybin Kaymakamı Gemici, "Kapının yapılamaması veya başka yerde yapılması söz konusu değil. Merkezi hükümetler kapı üzerindeki görüşmeleri sürüyor. 'Tek kapı, Tek Mühür' üzerinde karar kılındı. Böylece kapıda bekleme ve işlem sayısı azalacak. İşlemler daha hızlı olacak. Çalışmaların farklı bir pozisyona geldi." şeklinde konuştu. 2008 yılında Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı ilçeleri arasında bulunan mayınlı 220 dönümlük arazi transit sınır kapısı için mayınlardan temizlenmişti.