Mozambikli Kızların Sivasspor Sevgisi (fotoğraflı) Sivas

-MOZAMBİKLİ KIZLARIN SİVASSPOR SEVGİSİ (FOTOĞRAFLI) SİVAS (A.A) - 15.06.2010 - 7. ULUSLARARASI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NDA ŞARKI YARIŞMASINDA 'SİVAS'I-

  -MOZAMBİKLİ KIZLARIN SİVASSPOR SEVGİSİ

( FOTOĞRAFLI )

SİVAS ( A . A ) - 15 . 06 . 2010 - 7 . Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ' nda şarkı yarışmasında ' Sivas ' ın Yollarına Türküsünü ' söyleyerek birinci olan Mozambikli Bangaiana Jose ile olimpiyatlarda Türkçe konuşma yarışmasında ikinci olan Nilza Macie , Sivaspor Tesislerini gezdi .
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye ' de bulunan Mozambikli Bangiane Jose ( 14 ) ve Nilza Macie ( 15 ) , Sivas ' a geldi . Mozambik ' te Türk okulunda eğitim gördükleri ve Sivasspor hayranı oldukları belirtilen Mozambikli kızlar , Sivasspor Tesislerini de ziyaret etti .
Mozambikli gençleri karşılayan Sivasspor Genel Müdürü Cafer Kaplan ve Külüp Müdürü Nihat Karaman , kızlara Sivasspor forması ve atkısı hediye etti . Kaplan ve Karaman ile sohbet eden Mozambikli kızlar , Sivas ve Sivasspor ' a ilişkin görüşlerini de aktardı . Geçen yıl Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ' nda ' Sivas ' ın Yollarına Türküsünü ' söyleyerek birinci olan Bangiane Jose , istek üzerine türküyü yine seslendirdi .
Sivas ' ın Yollarına Türküsü ' nü Sivas ' ta söylemekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Jose , ' Geçen yıl Sivas ' a gelmeyi çok istemiştim , ancak gelemedim . Sivas ' ı ve Sivasspor ' u çok seviyorum . Sivas benim ikinci vatanım . Sivasspor ' u tutuyorum ' dedi . Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile tanışmayı da çok istediğini belirten Jose , yarın İstanbul ' a giderek Otyakmaz ' ı ziyaret edeceğini söyledi .
Nilza Macie de iyi konuk edildiklerini , üniversite eğitimi için Türkiye ' ye gelmeyi planladığını kaydetti . Temel fıkrası anlatan Macie , anlattığı diğer Türkçe fıkralarla da yanındakileri güldürdü . Kaplan ve Karaman da ziyaretten dolayı Mozambikli genç kızlara teşekkür etti .
( AHM-İSA-HD-BER )
15 . 06 . 2010 20 : 40 : 37