Kursiyerlerin 1 Yıllık Emekleri Sergilendi

Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kursiyerlerinin yaptığı eserler, törenle halkın beğenisine sunuldu.

  2009†" 2010 eğitim-öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi ' nce düzenlenen kursların yılsonu sergi ve belge töreni ile yarışmalarda ödül kazanmış kursiyer ve öğretmenlerin ödül töreni Vali Yardımcısı Mustafa İngenç ' in katılımıyla yapıldı .
Bu yıl bin 600 ayrı kursun açıldığını , bu kurslarda toplam olarak 35 . 000 kursiyere ulaşıldığını ifade eden Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Karakayalı , " Meslek kurslarımızda 4100 kişi , Okuma-Yazma kurslarımızda 1050 kişi , Sosyal kültürel kurslarda 18 . 000 kişi ' ye kurs vermiş bulunmaktayız . Geçen yıla oranla kurs ve kursiyer sayımızı yüzde 35 civarında arttırmış bulunmaktayız . Önümüzdeki Eğitim-Öğretim döneminde bu rakamları daha da yükseklere çıkarmak temel hedefimiz olacaktır . Mahalle kurslarımız Belediye ve Mahalle muhtarları desteği ile çok verimli ve güzel geçti " dedi .
Okuma-yazma kurslarında önemli mesafeler kat edildiğini açıklayan Karakayalı , " Köylerin tamamını tarayarak durum tesbiti yapıldı ve birçok köyde kurslar açtık . Özellikle İş-Kur kanalıyla açmış olduğumuz kurslarla vatandaşlarımızın istihdama kazandırılması yönünde çalışmalarımız oldu . Yine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile de birçok alanda işbirliği yaparak gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapmaları için imkânlar hazırlandı " diye konuştu .
2009-2010 eğitim-öğretim yılında yapılan yarışmalarda en iyi dereceler alarak ilimizi en güzel şekilde temsil etmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Karakayalı , " 18 . Halk Dansları yarışmasında " Türkiye ' nin en iyi Halk Oyunları Ekibi " olduk . Makine Nakışı ve Kumaş Boyama alanında Türkiye birincisi olduk . Bu başarılarda emeği geçen tüm idareci-öğretmen kursiyer ve bizlere desteklerini esirgemeyen kurumlarımıza teşekkür ediyorum " şeklinde konuştu .
Anchor Coast Crafts iplik firması ile Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğinde yapılan makine nakışı yarışması Türkiye 1 . olan öğretmen Füsun Değirmencioğlu , Öğrencisi Ayşe Cengiz , mansiyon ödülü alan öğretmen Sebahat Genç , öğrencisi Dilek Özkaradağ , Uğur Tekstil Makinelerinin Ç . Y . G . M . işbirliği ile düzenlendiği yarışmada mansiyon ödülü alan öğretmen Füsun Değirmencioğlu , Öğrenci Hikmet Gündüz , dikiş makinesi kazanan öğretmen Sebahat Genç , öğrenci Ayşegül Erguvan , Pebeo boya yarışmasında Kumaş boyama dalında Türkiye birinciliği alan öğretmen Sıdıka Uğurtay , öğrenci Gamze Özdemir , Ahşap boyama dalında mansiyon alan öğretmen Sıdıka Uğurtay , öğrenci Remziye Aydın , proje tabanlı beceri yarışması dalında Kütahya ile ikinciliği kiracı halısı ürünü ile öğretmen Sıdıka Uğurtay , öğrenci Remziye Aydın ' a ödülleri Vali Yardımcısı Mustafa İngenç ve katılımcılar tarafından verildi .
Törene Vali Yardımcısı Mustafa İngenç , İl Milli eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya , Orman Bölge Müdürü Cumali Akın , İş-Kur İl Müdürü Mahmut Yılmaz , Milli Eğitim Müdür Yardımcıları , şube müdürleri ve davetliler ile kursiyerler katıldı .