Samsun'da Asfalt Sezonuna Bafra'dan Start Verildi

Samsun İl Özel İdaresi'nin 2010 yılı asfalt yapım programına Bafra ilçesinde yapılan törenle başlandı.

  Asfalt sezonu açılışı için Bafra Ağıllar-Koşu köyü yolu üzerinde tören yapıldı . Törende Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu Folklor gösterisinin ardından konuşmalara geçildi . Samsun ' un Bafra ilçesinde Bafra 2 . asfalt kaplaması yapılacak grup köyleri muhtarları adına Karıncak Köyü Muhtarı Ali Kademer bir konuşma yaptı . Kademer , " 2 . asfalt kaplaması ile köylerimiz ve vatandaşlarımız rahat nefes alacaklar . Bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz " dedi .
Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil , bu sene asfalt sezonunu Bafra ilçesinde açtıklarını belirterek , " KÖYDES kaynağı olarak bu sene Samsun ' un köylerine yönelik 29 . 6 milyon lira kaynak ayrıldı . Bu kaynak Samsun ' un 945 köy yolunda kullanılacak . 15 Eylül 2010 tarihine kadar asfalt sezonu devam edecek . Yani kaynakları her sene en güzel noktada kullanılıyor " dedi .
Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt konuşmasında , İl Genel Meclis çalışmaları hakkında bilgiler verdikten sonra , KÖYDES projesi hakkında açıklamalarda bulundu .
Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı , 7 tane , bağlantıları ile 15 köyü birleştiren yolda asfalt sezonunu açtıklarını kaydetti . Boyacı , " Bafra Kaymakamlığı olarak 115 köy ve 4 belediyeye hizmet vermekteyiz . İçme suyu konusunda büyük önem veren Başbakanımıza Bafralılar adına şükranlarımızı sunuyorum . İçme suyu konusunda ve köprüler konusunda çalışmalar son hızla sürmektedir . Esençay , Kasnakçımermer , İlyaslı köyleri köprüleri çalışmalarına ödenek olduğu takdirde bu yaz başlayacağız . Milletin efendilerine hizmet büyük onurdur " diye konuştu .
AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk yaptığı konuşmada , " Özel İdare ' nin meyvesini alacağı bir gün . Yoğun bir çalışma temposu içerisine gireceğiz . 24 saat çalışacağız . Bu yıl özel idareden ayrılan kaynak 30 milyon TL . Özel İdare ' den Bafra ' ya 4 milyon TL aktarılmıştır . Susuz köyümüz yok . AK Parti iktidarında köylerimiz asfaltsız ve susuz köy bırakmayacağız . Yarım kalan bir iş bırakmayacağız . 1 yıl içinde köylerimizde sorunlar kalmayacaktır . Asfalt ve su köylerimizin kaderi olmayacaktır " şeklinde konuştu .
AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni de " 2002 yılı öncesi başlattığımız yol çalışmasını biz unutmuyoruz . Bunu Bafralı kardeşlerimiz unutmamış ki 2 . kez bizi Ankara ' ya gönderdi . 3 sefer için biz seferberliğimizi başlattık . Tempoda durmak yok . Önümüzde tekrar yolumuza devam edeceğiz . Burada ve ya başka bir yerde de olabilir . Bafra Ovası verimli bir ova . Bu ovaların yollarının güzel olması lazım . Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz . Asfalt çalışmalarımızı hızlandırdık " açıklamasında bulundu .
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise şöyle konuştu : " 2010 yılı asfalt yapım programını Samsun İl Özel İdaresi olarak Bafra ' dan başlatmış bulunuyoruz . Köy grup yolu olarak Bafra ilçesi seçilmiş oldu . Samsun özellikle son yıllarda önemli çalışmalar yapılan bir il olmuştur . Başbakanımızın ' suyu ve yolu olmayan köy kalmayacak ' parolası ile başlattığı KÖYDES programı ile Samsun iline 2005 ile 2009 yılları arasında 131 milyon 504 bin TL ödenek gelmiştir . Bu gelen ödenek Samsun ' un alt yapısına harcanmıştır . Bu ödeneklerden 1053 km 1 . kat asfalt , 2022 km 2 . kat asfalt yapılmıştır . Birçok köprü ve köylere su getirilmiştir . Köylerin alt yapıları yapılmıştır . Samsun kısalında önemli sorunlar giderilmiştir . Bafra ilçesi önemli ilçelerimizin başında gelmektedir . Bafra Ovası hakkında çalışmalar yapılması için girişimler başlatılmıştır . "
Konuşmalardan sonra ilk asfaltın döküm töreni yapıldı .