Milletvekilleri Giresun'un sorunlarını ele aldı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu üyeleri ile 4 Giresun milletvekilin katılımıyla, Giresun'un sorunlarının görüşüldüğü bir toplant

  Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ( GTSO ) Yönetim Kurulu üyeleri ile 4 Giresun milletvekilin katılımıyla , Giresun ' un sorunlarının görüşüldüğü bir toplantı yapıldı .

Ankara ' da , gerçekleştirilen toplantıya , GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu , oda yönetim kurulu üyeleri , AK Parti Milletvekilleri Ali Temür ve Hacı Hasan Sönmez ile CHP Milletvekili Eşref Karaibrahim ve MHP Milletvekili Murat Özkan ' ın katıldı . Toplantıda konuşan , GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu , Giresun ' un sorunları ve yatırım beklentileri yüksek olan bir il olduğuna değinerek , özellikle havalimanı , demiryolu ve Eğribel Tüneli yatırımlarının gerçekleşmesine dikkat çekti . Çakırmelikoğlu , KOSGEB Müdürlüğü ' nün Giresun ' da kurulmasının il ekonomisine önemli katkı sağlayacağını işaret etti .

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür ise , Karadeniz Sahil Yolu Giresun Şehiriçi Girişi ' nin yeniden düzenlenmesi hususuna değindi . Temür , şehir girişiyle ilgili hazırlanacak projenin hayata geçirilmesi noktasında ilgililerden sözler aldıklarını vurgulayarak , " Giresun şehrinin önünü açacak olan proje , şehir girişinden başlayan ve Cinahmet pazarına kadar uzanan alanın kamulaştırılması için çalışma yapılması gerekmektedir . Bunun içinde Giresun Belediyesi ' nin bu alana dönük bir proje çizdirmesi ve projeyi yetkili makamlara ulaştırması gerekmektedir . Ardından ise konuyu biz takip ederiz . Çünkü bu sahayla ilgili ilgililerden söz aldık . " dedi .

Giresun ' a bölge cezaevi ve yeni adliye binasının yapılması için 60 dönümlük bir araziye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Temür , bu yatırımla da ilgili altyapı çalışmaların sürdürüldüğü aktardı . AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez , Giresun ' da katı atık tesisinin kurulmasıyla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini dile getirdi .

MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan ve CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim ise , Giresun Üniversitesi ve Or-gi Havaalanı ' nın kısa zamanda yapılması konularında göüşlerini belirttiler .