Kızılay Sungurlu'da Kan Bağışı Çadırı Kurdu

Türkiye Kızılay Derneği Ankara Kan Bağış Merkezi Çorum'un Sungurlu ilçesinde kan bağışı çadırı kurdu

  Türkiye Kızılay Derneği Ankara Kan Bağış Merkezi Çorum ' un Sungurlu ilçesinde kan bağışı çadırı kurdu . Kızılay Sungurlu Şubesi yetkilileri , Ankara Kan Bağışı Merkezi tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde kan almaya başladıklarını kaydetti .
Atatürk Meydanı ' nda kurulan kan bağışı çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Sungurlu Kızılay yetkilileri kampanya süresince yaklaşık 500 ünite kan toplamayı hedeflediklerini belirttiler .
" Sağlık problemleri bulunmayan ve 18 yaşını doldurmuş tüm halkımızı kampanyamıza davet ediyoruz " diyen Sungurlu Kızılay Şubesi yetkilileri , " Vatandaşlarımızın 3 ayda bir kan vermelerinde bir sakınca bulunmamaktadır . Kan bağışından önce yapılan doktor muayenesinde kanı düşük ( anemi ) olduğu saptananlardan hiçbir şekilde kan alınmamaktadır " şeklinde konuştu .
Kan bağışı sonrasında AIDS , Hepatit C , Hepatit B , frengi testi ve kan grubu testlerinin de ücretsiz yapıldığını , bağışlanan kanların gerekli tetkikler yapıldıktan sonra talasemi , hemofili , anemi ve lösemi hastalarında kullanıldığını dile getiren Kızılay yetkilileri , " Kan hizmetlerinde biz gereken hassasiyeti göstermekteyiz . Vatandaşlarımızdan gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz . Unutmasınlar ki bir ünite kan bir hayat kurtarabilir " diye konuştular .

22 . KEZ KAN BAĞIŞINDA BULUNDU
Sungurlu ' da yaşayan Mustafa Dizdaroğlu ( 49 ) Atatürk Meydanı ' nda kurulan kan bağışı çadırında 22 . kez kan bağışında bulundu .
Kan verirken çok özel bir mutluluk duyduğunu ifade eden Mustafa Dizdaroğlu , bugüne kadar hoparlörden ananos edilen , ' Acil kan ' anonslarına duyarsız kalmayarak yardımcı olduğunu söyledi . Acil olmayan durumlarda ise Türk Kızılay ' ına düzenli olarak kan bağışı yaptığını belirten Dizdaroğlu , " Bugün resmi olarak 22 . kez kan vermenin mutluluğunu yaşıyorum " ifadelerini kullandı .
" Toplumda bir damla acil kana ihtiyacı olan , yarına umutla bakmak ve gülmek belki de tekrar eskisi gibi mutlu olmak isteyen birçok insan var " şeklinde devam eden Dizdaroğlu , " Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin , kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin , kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının , insana verdiği manevi duygu ölçüsüzdür . Ayrıca kan verirken de sağlığıma kavuştuğumu belirtmek isterim " dedi .
Kan bağışı kampanyası 16 Haziran Çarşamba günü sona erecek .