Enerji Verimliliği Derneği ilk şubesini açtı

Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Türkiye'de ilk şubesini Bursa'da açtı. Derneğin Bursa Şube Başkanı Dr. Mustafa Uysal, "Hedefimiz sanayide, konut

Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Türkiye'de ilk şubesini Bursa'da açtı. Derneğin Bursa Şube Başkanı Dr. Mustafa Uysal, "Hedefimiz sanayide, konutta, ulaşımda enerji verimliliğini artıracak projelere imza atmak." dedi.

Merinos Göl Çay Bahçesi'nde düzenlenen basın toplantısına ENVERDER Genel Başkanı Erkan Gürkan, Bursa Şube Başkanı Mustafa uysal, yönetim kurulu üyeleri katıldı. Dernekle ilgili bilgi veren Mustafa Uysal, amaçlarının sanayi kenti Bursa'da enerji verimliliğini artıracak projelere imza atacaklarını söyledi. Enerji ile ilgili giderek artan talep ve buna karşılık snulan arz dengesinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de enerji verimliliğini ön plana çıkardığını belirten Uysal, "Enerji verimliliğinin artırılması, bu alanda kamu ve özel sektör bilincinin oluşturulması ve verimlilik artırıcı yöntemler hususunda çalışmalarda bulunmak amacıyla kurulduk. Hedrefimiz sanayi, konutta ve ulaşımda tasarruf sağlayarak kaynakların boşa gitmesini engellemek ve çevreyi kirletmemek." dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje geliştireceklerini kaydeden Uysal, çöp ve çamurdan geri dönüşüm sayesinde elektrik üretimi yapmak ve şehrin ihtiyacının bir bölümünün buradan temin edilmesine yönelik de projelerin ele alınıdğını vurguladı.

AMACIMIZ TASARRUF DEĞİL, DAHA AZ EENERJİYLE DAHA FAZLA İŞ ÜRETMEK

Enerji verimliliğinin sanayiden ulaşıma, okullardan inşaata perçok alanı kapsayan bir mesele olduğunu anlatan Dr. Uysal, enerji verimliliği ile öncelikle enerji tasarrufunun öngörülmediğini söyledi. Hedeflerinin daha az bir enerji ile daha fazla üretim gerçekleştirmek olduğunu dile getiren Uysal, "Ülkemizde giderek artan talebin tasarruflar ile karşılanması düşünülemez. 100 W'lık bir ampül ile aydınlatmanın 20 W enerji ile sağlanabildiği ülkemiz de enerji verimliliği bilincini oluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

ENVERDER Genel Başkanı Erkan Gürkan ise, enerji verimliği konusunda hazırladıkları bin 800 sayfalık raporu önümüzdeki günlerde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte kamuoyuna açıklayacaklarını kaydetti. İlk şubelerini sanayi şehri Bursa'da açmalarının bir amacı olduğunu dile getiren Gürkan, "Enerji verimliliği konusunda rakam vermek doğru değil. önemli olan bu bilinci yaymak. Yani lüzumsuz lambayı söndürmek bir görev söndürmemek bir sorumsuzluktur. İşte biz bu bilinci geliştirebilirsek inanıyorum ki ülkemiz enerji verimliliği ile çok doaha iyi yerlere gelecektir. Lüzumsuz enerji kullanımında bireyde 'çocuğumun geleceği için risk oluşturdum' korkusu oluşmamışsa burada bir problem vardır. " dedi.