'Atatürk Olmasaydı Irgat Olurdum'

Muratpaşa Belediyesi'nin Cumhuriyet Gazetesi ile birlikte gerçekleştirdiği Aydınlanma Söyleşileri'nin konuğu Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Miyase İlknur, 'Din ve Kadın' konulu söyleşide görüşlerini aktardı, katılımcıların sorularını yanıtladı

'Atatürk Olmasaydı Irgat Olurdum'
Muratpaşa Belediyesi'nin Cumhuriyet Gazetesi ile birlikte gerçekleştirdiği Aydınlanma Söyleşileri'nin konuğu Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Miyase İlknur, 'Din ve Kadın' konulu söyleşide görüşlerini aktardı, katılımcıların sorularını yanıtladı.
Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu'nunda gerçekleştirilen söyleşide konuşan Miyase İlknur, Musevilik, Hıristiyanlık ve Müslümanlık'ta kadın bakış açısı ile konumunu anlattı. Tek tanrılı üç dindeki kadının durumunu anlatırken Türkiye ile İran ve diğer İslam ülkelerindeki kadınların konumunu kıyaslayan İlknur, "Kadınlar olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e çok şey borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı ben köyümde ırgat olurdum" dedi.
SUÇUMUZ BU TOPRAKLARDA DOĞMAK
Ortadoğu ve Mezopotomya coğrafyası dışında dünyanın hiçbir yerinde kadının toplumun en aşağı katmanında olmadığını belirten İlknur, "Bizim suçumuz bu topraklarda doğmak" dedi. Tek tanrılı üç dinin kadına verdiği tek özellik ve kutsiyetin, doğurganlık ve analık olduğunu ifade eden Miyase İlknur, "Doğurduğu erkek çocuğu üzerinden saygı görüyor. Kadının yerini, toplumun ona biçtiği rolü din kurumsallaştırıyor" dedi.