Yardım Getiren Cezayir Konvoyuna İzin Tel Aviv

-YARDIM GETİREN CEZAYİR KONVOYUNA İZİN TEL AVİV (A.A) - 13.06.2010 - MISIR, REFAH SINIR KAPISINDAN GAZZE'YE YARDIM GETİREN BİR CEZAYİR KONVOYUNA İZİ

 

-YARDIM GETİREN CEZAYİR KONVOYUNA İZİN

TEL AVİV ( A . A ) - 13 . 06 . 2010 - Mısır , Refah sınır kapısından Gazze ' ye yardım getiren bir Cezayir konvoyuna izin verdi .

Gazze yardım gemilerine yönelik İsrail saldırısının hemen ardından Mısır ' ın Refah sınır kapısını iki hafta kadar önce açmasına karşın , Gazze ' deki yetkililer Cezayir yardım konvoyunun bölgeye sokulmadığını bildirmişlerdi .

Cezayir ' de bir dernek tarafından Gazze ' ye dayanışma amacıyla gönderilen ilaç ve gıda ile birlikte gelen 16 kişilik heyette , 3 parlamento mensubu ve diğer yetkililer bulunuyor .

Mısırlı yetkililerin sadece 3 parlamenterin girmesine izin verdiği , ancak yardıma engel olduğu , Cezayir heyetininse yardımlarla birlikte girmekte ısrarlı olduğu belirtilmişti .

-AVRUPALI GÖZLEMCİLER EŞLİĞİNDE GAZZE ' YE GEMİLER-

Öte yandan , Gazze ' deki Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı ve bağımsız milletvekili Cemal El Hudari , Gazze limanının Avrupalıların gözetiminde faaliyet göstermesini öngören bir plan hazırladı .

El Hudari ' nin planında , Ramallah ' taki Filistin yönetimiyle Yunanistan arasında bir anlaşma yapılarak , Gazze ' ye gönderilen yardım ve ticari malların Yunan limanlarından birinden gemilere yüklenmesi ve önce Avrupalılar tarafından kontrol edilmesi öngörülüyor .

Cemal El Hudari ' nin söz konusu planını Mısır , Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Gazze ' deki fiili hükümetin Başbakanı İsmail Haniye ' ye sunduğunu bildirildi .

El Hudari , " Plan , Filistin yönetimi ile Avrupa Birliği arasındaki geçiş noktalarıyla ilgili anlaşmanın , Gazze limanını da kapsayacak şekilde genişletilmesini öngörüyor . Buna göre AB gözlemcileri , gemilere yüklenen malları inceleyerek kontrol edecek , ayrıca yine AB gözlemcilerinden oluşacak bir ekip gelen gemilere , herhangi bir başka madde yüklenmediğinden emin olunması için Gazze ' ye kadar eşlik edebilecek " dedi .

13 . 06 . 2010 11 : 45 : 56