Kırgızistan'daki Olaylar Durmuyor İslamabad
-KIRGIZİSTAN'DAKİ OLAYLAR DURMUYOR İSLAMABAD (A.A) - 13.06.2010 - KIRGIZİSTAN'IN GÜNEYİNDEKİ OŞ KENTİNDE BİR PAKİSTANLI ÖĞRENCİNİN ÖLDÜĞÜ, 15'İNİN RE
-KIRGIZİSTAN ' DAKİ OLAYLAR DURMUYOR
İSLAMABAD ( A . A ) - 13 . 06 . 2010 - Kırgızistan ' ın güneyindeki Oş kentinde bir Pakistanlı öğrencinin öldüğü , 15 ' inin rehin alındığı bildirildi .
Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi , Reuters ' a açıklamasında , " Birinci önceliğimiz burada zor durumda kalan kardeşlerimizin güvenliğini garanti altına almak . Kırgız yetkilileriyle temas kurmaya çalışıyoruz " dedi .
Bu arada üst düzey bir Kırgız askeri yetkili , Calalabad bölgesindeki Suzak köyünde bugün Kırgız saldırganlarca 30 Özbek ' in öldürüldüğünü söyledi .
Yine bir Özbek köyü olan Dostuk ' un da Kırgızlarca ateşe verildiği belirtildi , ancak ölü-yaralı olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi .
-OŞ ' TA VE CALALABAD ' DA SİLAH SESLERİ-
Bu arada yerel haber kaynakları , Oş ' ta hala silah sesleri duyulduğunu , sokaklarda cesetler ve yaralılar olduğunu ve kentin dört bir tarafından siyah dumanlar yükseldiğini bildirdi .
Oş eyaletinden dün akşam Calalabad kentine sıçrayan çatışmaların gece boyunca sürdüğü , bazı dükkanlar ile işyerleri ve kamu binalarının yağmalandığı , kente kaosun hakim olduğu ve gıda sıkıntı çekildiği ifade edildi .
Calalabad Valisi Bektur Asanov da , yaptığı açıklamada , kentte durumun " ağır ve gergin " olduğunu söyledi .
Görgü tanıkları , polislerin saldırganlara müdahale etmediğini öne sürdü . Kentin dört bir tarafından silah seslerinin duyulduğu , yağmalama olduğu iddia ediliyor .
Öte yandan Özbeklerin de silahlandığı , köylerinin giriş çıkışlarına barikatlar kurduğu ifade ediliyor .
13 . 06 . 2010 13 : 13 : 20