Hotamış'ta 9. Türkmen Kurultayı başladı

Konya'nın Karapınar ilçesinin Hotamış beldesinde düzenlenen 9. Büyük Türkmen Kurultayı törenlerle başladı.

Konya, Karapınar, Çumra ve Karaman ve köy

  Konya ' nın Karapınar ilçesinin Hotamış beldesinde düzenlenen 9 . Büyük Türkmen Kurultayı törenlerle başladı .

Konya , Karapınar , Çumra ve Karaman ve köylerinin katılımıyla düzenlenen kurultayda misafirlere yemek ikram edildi . İkramların ardından İstiklal Marşı ' yla başlayan törende Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kiraz konuşma yaptı . Hotamış ve havalisinin kalkınmasını hedeflediklerini belirten Kiraz , yetkilileri Hotamış ' ın ilçe yapılması için destek ve yardımcı olmaya çağırdı . Hotamış Belediye Başkanı Mehmet Özüdoğru ve Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem de konuşmalarında bölgeye destek olunması çağrısını tekrarladı .

Törene Konya ve Karaman AK Parti milletvekilleri Ali Öztürk , Mevlüt Akgün , Mustafa Kabakcı , MHP Milletvekili Hasan Çalış , parti temsilcileri , Karapınar Kaymakamı Osman Beyazyıldız , Garnizon Komutanı , Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayyıtoğlu , Irak Türkmen Cephesi lideri Sadun Köprülü , Kerkük Türkmen Cephesi lideri Aydın Beyatlı , Türkmen Camili Belediye Başkanı Sabri Sarılar , Pankobirlik Başkanı Recek Konuk , Türkmenistan ve Afganistan ' dan gelen öğrenci grupları ile çok sayıda davetli katıldı .

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Türkmen Beyi ödül töreni gerçekleştirildi . Daha sonra mahalli sanatçılar konser verdi .