Yazma Eserler Başkanlığı Kuruluyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bakanlık bünyesinde Yazma Eserler Başkanlığı kurulması yönünde yeni bir yasa teklifleri olduğunu açıkladı.

  Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Amasya ' ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , Sultan II . Bayazid Külliyesi içerisindeki Bayezid Halk Kütüphanesi ' nde yaptığı incelemelerde gazetecilere açıklamalarda bulundu .
Yazma Eserler Başkanlığı konusundaki çalışmalarını TBMM ' ye sunduklarını ve komisyonlardan geçirdiklerini ifade eden Günay , " Meclis kapanmadan gerçekleşmezse hemen yeni yasama dönemi başında bu yasayı çıkarmaya çalışacağız . Böylece İstanbul , Ankara ve Konya ' da 3 bölge müdürlüğü , Türkiye çapında da 15 tane yazma eser kütüphanesi oluşturacağız . Anadolu ' nun çeşitli kütüphanelerinde bakımsız bir şekilde dağılmış bulunan yazma eserlerimizi de bu merkezlerde toplayacağız . Ayrıca Ankara ve İstanbul ' da
laboratuvar rehabilitasyon merkezleri kurarak elimizdeki bütün yazma eserleri de bu merkezde bakımdan geçirmeye çalışacağız . Yazma eser öyle bir eser ki , kaybedildiği zaman hiçbir şekilde telafisi mümkün değil " diye konuştu .
Yazma Eserler Başkanlığı Merkezi ' nin İstanbul Süleymaniye Kütüphanesi ' nde olacağını belirten Bakan Günay , " Süleymaniye Kütüphanesinin binasını bu yılsonu itibariyle iki katına çıkarıyoruz . Süleymaniye ' de yıllardan beri var olan kütüphanenin hemen bitişiğindeki doğumevi tahliye edildi . Yine Süleymaniye Külliyesi içerisindeki eski Darüşşifa tevdi merkezi kitap darüşşifası olarak yeniden restore ediliyor " şeklinde konuştu .
Bakan Günay , beraberinde Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz , AK Parti Amasya Milletvekilleri Akif Gülle ile Dr . Avni Erdemir , TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile birlikte Amasya İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan " Minyatür Amasya " maketinin açılışını yaptı .