Sp Yönetiminden İhh Gönüllüsü Mehmet Vural'a Ziyaret

Saadet Partisi (SP) Manisa İl Teşkilatı, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan İHH Manisa gönüllülerinden Mehmet Vural'ı Saruhanlı'ya bağlı Azimli köyündeki evinde ziyaret etti

Sp Yönetiminden İhh Gönüllüsü Mehmet Vural'a Ziyaret
Saadet Partisi (SP) Manisa İl Teşkilatı, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan İHH Manisa gönüllülerinden Mehmet Vural'ı Saruhanlı'ya bağlı Azimli köyündeki evinde ziyaret etti.
Ziyarete SP İl Başkanı Ahmet Erdoğdu, Manisa İl Müfettişi Cemil Bağcı, Akhisar Teşkilat Başkanı Sabri Kalender, il yönetim kurulu üyesi Ahmet Arslan katıldı. İsrail saldırısını yaşayan Vural'a geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğdu, "Gazze'de abluka altında olan, yıllardır gıda ve ilaç anlamında büyük sıkıntı yaşayan Filistin halkının yaralarını bir nebze olsun sarmak ve dünya kamuoyunun dikkatini yaşanan drama çekebilmek amacı ile bir süre önce yola çıkan tamamen silahsız barış gönüllülerinin bulunduğu gemiye, uluslararası sularda yapılan saldırı İsrail'in gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Görüntüler çıktıkça yaşanan vahşetin boyutları daha iyi anlaşılabiliyor. Olayı gerçekleştiren İsrail tarafı silahsız insanları dünyanın gözünün içine baka baka şehit ettikten sonra da yaptığı katliama kılıf uydurulabilmek amacıyla uluslararası medya üzerinden de ciddi bir çalışma yürütüyor. Ama buna rağmen ne yaparsa yapsın tüm dünya kamuoyu yaşananlara tanık oldu. Bu insanlık dışı saldırıyı barış gönüllüsü Mehmet Vural arkadaşımız da yaşadı. Saldırı sırasında ve sonrasında gözaltı sürecinde yaşadıklarını kamuoyuyla paylaşan Mehmet arkadaşımızın söyledikleri bize yaşanan olayın vahametini bir kez daha hatırlattı. Yaşanan olay vicdanları kanattı. Vicdan sahibi olan dini, ırkı dili ne olursa olsun her insan saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi. Biz de bu vesile ile bu saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz. Mehmet Vural arkadaşımızın şahsında insanlığa Gazze'deki dramı anlatarak önemli bir görevi yerine getiren konvoydaki tüm barış gönüllülerini kutluyor, yaralananlara şifa, şehit olanlara da Allah'tan rahmet diliyoruz. "dedi.
SP heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vural da şunları söyledi: "Dünyanın gözü önünde Filistin halkı acı çekiyordu. İlaç ve gıda başta olmak üzere uygulanan ambargo oradaki halkın hayatını açık cezaevindeymiş gibi sürdürmesine neden oluyor, insanlığın gözleri önünde bir halk ölüme terk ediliyordu. İnsan Yardım Vakfı'nın organizasyonu ile atılan bu adım hem oradaki halkın acılarını vicdan sahiplerine bir kez daha hatırlatırken, gerçekleştirilen saldırı da İsrail'in gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Şehit olan, yaralanan arkadaşlarımız oldu. Yaşananlar gemide bulunan bizleri derinden üzdü, bu olaylara tanık olanların hafızalarına kazındı. Yapılan insanlık dışı saldırı gemideki arkadaşlarımızda tramvaya sebep oldu. Yani bu saldırılar fiziki olmasının yanı sıra insanların psikolojisinde de hasara neden oldu. Üzüntümüz büyük ama bu hareketin en azından Filistin halkının yaşadığı dramı sona erdirecek büyük bir adım olduğunu düşünüyoruz."