Dünya Kupası ikinci gününde 3 maç ile devam ediyor

Dünya Kupası 2010 Güney Afrika'nın ev sahipliği ile son sürat devam ediyor. Dünya Kupası'nın ikinci gününde B grubu takımlarından Arjantin- Nijerya ile ve Yunanistan ile Güney Kore karşı karşıya geliyor. Günün son maçı C grubu temsilcileri İngiltere ile ABD'nin mücadelesi ile sona erecek. Dünya Kupası maçlarını TRT 1, TRT 3 ve TRT HD kanalından

Dünya Kupası ikinci gününde 3 maç ile devam ediyor
Dünya Kupası 2010 Güney Afrika'nın ev sahipliği ile son sürat devam ediyor. Dünya Kupası'nın ikinci gününde B grubu takımlarından Arjantin- Nijerya ile ve Yunanistan ile Güney Kore karşı karşıya geliyor. Günün son maçı C grubu temsilcileri İngiltere ile ABD'nin mücadelesi ile sona erecek. Dünya Kupası maçlarını TRT 1, TRT 3 ve TRT HD kanalından naklen izleyebilirsiniz...

İşte Dünya Kupasının ikinci günü ve maçları...



-GÜNEY KORE - YUNANİSTAN
2010 Dünya Kupası B Grubu'nda Güney Kore ile Yunanistan karşılaşacak. Port Elizabeth'teki Nelson Mandela Bay Stadı'nda 14.30'da başlayacak maçı, Yeni Zelandalı hakem Michael Hester ile yardımcısı Jan-Hendrik Hintz (Yeni Zelanda) ve Tongolu Tevita Makasini yönetecek.

Güney Kore'nin forvet oyuncusu Lee Dong-guk'un, sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giymesi beklenmiyordu. Ancak hızlı bir iyileşme kaydeden futbolcunun kısa süre de olsa maçta oynaması bekleniyor.

Yunanistan Teknik Direktörü Otto Rehhagel stoper Vangelis Moras'ın sakatlığı nedeniyle defansı yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Rehhagel'ın Moras'ın yerine Vassilis Torosidis'i sahaya sürmesi, Loukas Vyntra'nın kanada geçmesi, Giourkas Seitaridis'in de yedek kulübesine geçmesi anlamına geliyor.

İstatistikler:
-Güney Kore, dünya kupalarında tek galibiyetini, 2006 yılında 2-1 ile Togo karşısında almıştı.
-Otto Rehhagel, 35 yıllık teknik direktörlük kariyerinde ilk kez bir dünya kupasında boy gösteriyor. 2004 Avrupa Şampiyonası'nda takımıyla sürpriz şampiyonluğa imza atan Alman teknik adam, bundan 2 yıl sonra dünya kupası vizesini alamamıştı. Bu kupa, Rehhagel'in Yunanistan ile katıldığı 3. büyük turnuva. Yunanistan, 1994 Dünya Kupası'nda grup maçlarının 3'ünde de yenilmişti. Güney Kore, daha önce 11 Ağustos 2004 tarihinde Yunanistan ile deplasmanda karşılaştı. Bu maç, 2-2 berabere bitmişti.

-ARJANTİN - NİJERYA
2010 Dünya Kupası B Grubu'nda Arjantin ile Nijerya karşılaşacak. Johannesburg'daki Ellis Park'ta, 17.00'da başlayacak maçı Alman hakem üçlüsü Wolfgang Stark, Jan-Hendrik Salver ve Mike Pickel yönetecek.

Oyun Tertipleri:
- Maradona'nın, oyuna hem savunmaya hem de hücuma 3'en oyuncu yerleştirerek başlaması bekleniyor. İleri uçta Carlos Tevez, Lionel Messi ve Gonzalo Higuain'in oynayacağı düşünülüyor.
- Nijerya teknik direktörü Lars Lagerback, Yakubu Aiyegbeni'nin yanına seçeceği bir diğer forvet oyuncusu için Victor Obinna ve Obafemi Martins arasında bir tercih yapmak durumunda.

İstatistikler:
- Taraflar, dünya kupalarında 3. kez karşı karşıya gelecek. Arjantin, 3 maçı da 1-0, 2-1 ve 1-0'lık sonuçlarla kazanmıştı.
- Arjantin, daha önceki dünya kupalarındaki açılış maçında 2 kez Afrika takımlarıyla karşılaştı. Afrika takımlarıyla oynadığı ilk maçlardaki en büyük hayal kırıklığını, 1990'da Kamerun karşısında 0-1'lik sonuçla yaşadı. Arjantin, 2002'deki ilk maçında Fildişi Sahilini 2-1 yenmişti.

-İNGİLTERE - ABD

2010 Dünya Kupası C Grubu'nda İngiltere ile ABD karşılaşacak. Johannesburg'daki 44 bin kapasiteli Royal Bafokenk Stadyumu'nda, saat 21.30'da başlayacak maçı Brezilyalı hakem üçlüsü Carlos Simon, Altemir Hausmann ve Roberto Braatz yönetecek.

Oyun Tertipleri:
- Maça 2 forvetle çıkmayı planlayan ABD Milli Takımının teknik direktörü Bob Bradley, 3 hazırlık maçında takımla ilgili son düzenlemeleri ve oyun tertibinde başvurabileceği alternatifleri gözden geçirme olanağı buldu. Bradley, maça başlayacak ilk 11 üzerinde kanaat getirirdi.
- Takımını, ABD gibi 4-4-2 formatında oynatması beklenen İngiltere'nin teknik direktörü Fabio Capello, kaleye geçireceği isim konusunda oldukça zor bir seçim yapacak. Capello'nun, hazırlık maçlarında yarı yarıya şans verdiği Joe Hart veya Robert Green'i kaleye geçireceği, bu iki isme oranla daha tecrübeli olan David James'i ise 3. isim olarak düşündüğü belirtiliyor.

İstatistikler:
- İngiltere ile ABD, 1950'deki Dünya Kupası'nda oynanan ve ABD'nin 1-0'lık sürpriz galibiyetiyle sona eren maçın rövanşına çıkacak.
- Capello, ilk kez bir dünya kupasında boy gösterecek.ajanspor