Yenimahalle'de Asansörlere Bakım

Yenimahalle Belediyesi ile TMMOB Makina Mühendisleri ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Ankara Şubeleri arasında asansör bakım protokolü imzalandı.

  Buna göre ilçe sınırları içindeki binaların asansörleri , yılda en az bir defa bakım ve kontrolden geçirilecek . İlçedeki bütün asansörün bakımını kapsayan protokolü , Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar , Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Şenol Karaca ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş imzaladı . Halkın can sağlığına dikkat çekilen protokol törenine Odaların Yönetim Kurulu Üyeleri ile Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol
Balaban da katıldı .
Protokole göre ilçedeki asansörler , odaların tespit ettiği elektrik ve makine mühendisleri tarafından her yıl bakım ve onarımdan geçecek . Kontroller sırasında güvenlik sistemlerinde uygunsuzluk görülmesi halinde ise , eksiklik ve hataların giderilmesi için saptanacak belirli süreler ikinci kontrolü da yapılarak belediyeye bildirilecek . İmza töreninde açıklama yapan Başkan Yaşar , " Göreve geldiğimiz günden bu yana 20 ' yi aşkın esnaf odası ile bir araya geldik . Amacımız hem esnafımızı korumak hem de
denetimleri standart hale getirerek vatandaşımızın sağlıklı ve güvenilir koşullarda yaşamasını sağlamak . Bu anlaşmayla ise , vatandaşlarımızın asansörleri güvenle binebilmeleri için önemli bir adımdır . Bu işi bilenlerle çalışıyoruz bu yüzden de içimiz rahat " dedi .
Yaşar , gün içinde yüzlerce , bazen binlerce kez insan taşıyan asansörlerin can ve mal kaybına yol açmaması için özel önem vereceklerini dile getirdi .
Asansörlere uygulanan bakımın amacını donanımın performansını ve güvenilirliğini arttırmak olduğunun altını çizen TMMOB yetkilileri , meslek odalarına verdikleri önem için de Başkan Fethi Yaşar ' a teşekkürlerini ilettiler .