Uzmanlar dondurmanın her mevsim yenmesini tavsiye ediyor

Yaz aylarıyla birlikte küçük büyük hemen herkesin büyük severek yediği dondurmanın da zamanı geldi. Uzmanlar, dondurmanın sadece yaz yiyeceği olarak g

  Yaz aylarıyla birlikte küçük büyük hemen herkesin büyük severek yediği dondurmanın da zamanı geldi . Uzmanlar , dondurmanın sadece yaz yiyeceği olarak görülmemesi gerektiğini belirterek , kışın da yenebileceğini belirtiyor .

Özellikle Avrupa ve ABD ' de dondurmanın kışın da yendiğine dikkat çeken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ( ÇOMÜ ) Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç . Dr . Yonca Yüceer , Türkiye ' de ise dondurmanın genellikle yaz yiyeceği olarak bilindiğini söyledi . Yüceer , bileşimine göre değişmekle birlikte dondurmanın süte göre yağı 3–4 , proteini 2 , karbonhidratı 4 kat fazla içerdiğini kaydetti . Ayrıca önemli bir kasiyum ve fosfor kaynağı olduğu , vitaminlerden de A , D ve B2 bakımından zengin olduğunu ifade etti . Doç . Dr . Yüceer , " Süt ürünleri , çabuk bozulan gıdalardır . Sağlık şartlarına uygun ortamda üretilen , uygun şartlarda saklanan ve sağlıklı ambalajlarda satılan dondurmaların yenmesi gerekir . İyi bir besin kaynağı olan dondurma , her mevsimde her yaş grubundan insanın yiyebileceği bir süt ürünüdür . " dedi .