Temel: Çalışan çocuklar için sosyal projeler geliştirilmeli

Batman 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi öğrencileri, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel'i ziyaret etti. Temel, "Çocukları korumakla yükümlü olanlar c

  Batman 80 . Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi öğrencileri , Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ' i ziyaret etti . Temel , " Çocukları korumakla yükümlü olanlar ceza yasalarıyla değil sosyal projelerle öne çıkmalı . " dedi .

Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla Batman 80 . Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Bezat Aslan ve 10 öğrenci , Serhat Temel ' i ziyaret etti . Aslan ve öğrencileri makamında kabul eden Temel ülkede özellikle Batman ' da yaşanan çatışmalı dönem nedeniyle ortaya çıkan aşırı göçe bağlı olarak binlerce çocuğun bugün ya sokaklarda yaşamak zorunda kaldığını ya da pek çok işte çalışmak durumunda bırakıldığını söyledi .

Batman ' da on binlerce yoksul aile bulunduğunu hatırlatan Temel , yoksulluğun vurduğu ilk kesimin de yine çocuklar olduğunu kaydetti . Başkan vekili Temel , " Çocuklarımız küçük işletmelerde , fabrikalarda , inşaatlarda , tarlalarda akla gelebilecek her türlü zor koşullar altında çok düşük ücretlerle çalıştırılıyor . Özellikle Batman ' da ailelerin çoğu çaresizlikten çocuğunu işe gönderiyor . Çalışan çocuklar okula gidemiyor . İşin yanında okula gidebilenler ise derslere konsantre olamıyor . " şeklinde konuştu .