Silvan'da Türk Dili Ve Edebiyat Yarışması

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Türk dili ve edebiyatı bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada Anadolu Lisesi birinci oldu.

  Silvan Uğur Dersanesinin sponsorluğunda Halk Kütüphanesi salonunda düzenlenen Türk dili ve edebiyatı bilgi yarışmasına Anadolu Lisesi , Silvan Lisesi , Anadolu Öğretmen Lisesi , Sağlık Meslek Lisesi , İMKB Lisesi , METEM okulları Milli Eğitim Şube Müdürü Reşit Ada , Uğur Dersanesi Sahibi Adem Demiray , okul müdürleri ve öğrenciler katıldı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın ardından Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan edebiyat konulu slayt gösterisi yapıldı . Yarışmada 20 soruya 15 doğru cevap
vererek 150 puan toplayan Anadolu Lisesi birinci olurken , Silvan Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi 110 puanla eşit oldukları için yedek sorulara geçildi . Yedek sorularda Anadolu Öğretmen Lisesi ikinci ve Silvan Lisesi ise üçüncü oldu .
Yarışmaya katılan öğrencilere Uğur Dersaneleri tarafından kitap seti dağıtıldı . Yarışmada birici olan öğrencilere yüzde 50 , ikinci olan öğrencilere yüzde 40 , üçüncü olanlara ise yüzde 30 kayıt indirimi yapılacağı belirtildi .
Yarışma sonrası İMKB Lisesi edebiyat öğretmeni Veysi Erdoğan , ' Şimdi terk edin çadırımı ' adlı şiir kitabından öğrencilere şiirler okudu .