Polat: 'Fenerbahçe anlaşmayı bozdu'

Galatasaray başkanı Adnan Polat, uzun süredir takip ettikleri Miroslav Stoch'u transfer eden Fenerbahçe'nin, aralarındaki centilmenlik anlaşmasına aykırı davrandığını söyledi.

  Galatasaray başkanı Adnan Polat , uzun süredir takip ettikleri Miroslav Stoch ' u transfer eden Fenerbahçe ' nin , aralarındaki centilmenlik anlaşmasına aykırı davrandığını söyledi .
Lig TV ' ye konuşan Polat , Stoch için uzun zamandır çalıştıklarını ancak bu transfer gerçekleşmediği için üzgün ya da kızgın olmadığını söyledi .

" Prensip olarak biz rakiplerimizin yurt dışı hatta yurt içi transferleriyle hiç ilgilenmedik " diyen Polat , ezeli rakipleri Fenerbahçe ' ye sitem etti :

" Anlaşmışlar , hayırlı olsun . Biz bu transferde tıkanmadık . Kendi dengelerimiz var , maliyetlerimiz var . UEFA ' nın 2012 kriterlerini düşünerek , bütçe prensiplerine uyma kararı aldık . Ne olursa olsun biz transferi yapalım diye bir düşüncemiz yok .

" Fenerbahçe kulübü büyük bir zafer kazanmış gibi teklifleri ikiye katlayarak futbolcuyu aldı , olabilir . Bundan sonra demek ki rakiplerimizle ilgili düşünceleri gözden geçirip , tavrımızı ona göre belirleyeceğiz . "

Fenerbahçe ve Beşiktaş ' ın talip olduğu futbolcuların fiyatını yükseltmenin Türk futbolcular açısından da çok sağlıklı olmadığını savunan Polat , " demek ki ortaya koyduğumuz bu centilmenlik yaklaşımı kimsenin umurunda değil . Bundan sonra bu kurala uymayacağımızı söyleyebilirim " dedi .

Adnan Polat , başkan yardımcısı Haldun Üstünel ' in yollarını ayırdıklarını ifade ettiği Harry Kewell ile bağlarının tamamen vazgeçmediklerini de kaydetti .

Polat , " Kewell tanıdığım en üst düzeydeki profesyonel . Lider bir futbolcu . Diğer futbolcular da onu çok seviyor . Ama sakatlık ve hastalığıyla ilgili problemler var . ' Dünya Kupası ' nda beni izleyin ne karar verirseniz ben ona saygı duyarım ' dedi . Biz de izliyoruz ' ' dedi .


CNN Türk