Mavi Marmara'da Ölenler İçin Atatürk Heykeli Önünde Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Bursa'da Gürsu Kent Konseyi üyeleri, Filistin'e destek için Celal Bayar Parkı'ndan ilçe merkezindeki Atatürk Heykeli'ne kadar yürüdü

  Bursa ' da Gürsu Kent Konseyi üyeleri , Filistin ' e destek için Celal Bayar Parkı ' ndan ilçe merkezindeki Atatürk Heykeli ' ne kadar yürüdü . Boyunlarına Filistin atkıları takıp yürüyen kalabalık , meydanda Mavi Marmara gemisinde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı .
Filistin ' e yardım götüren gemilere saldıran İsrail ' i kınamak için Gürsu Celal Bayar Parkı önünde toplanan Gürsu Kent Konseyi üyeleri , boyunlarına Filistin atkısı takarak ilçe meydanındaki Atatürk Heykeli ' ne kadar yürüdü . Yürüyüşe ; Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü , Başkan Yardımcıları Melik Zahir ve Hulusi Turan İlçe Kent Konseyi Başkanı Orhan Erdoğan , konsey üyeleri ve vatandaşlar katıldı .
Besmele çekip , tekbirlerle ilerleyen grup , İsrail aleyhine sloganlar attı . Ellerinde , " İsrail ' in zulmü varsa , Filistin ' in Türkiye ' si var " , " Kahrolsun Netanyahu " , " İsrail demek , terör demek " , " Mavi Marmara gemisi sana da gelebilir " yazılı pankartlar açtı . Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarını sallayan yaşlısından gencine onlarca kişi , İsrail zulmünün son bulmasını ve Filistin ' deki ambargonun kalkmasını istedi .
İlçe meydanındaki Atatürk Heykeli önünde toplanan kalabalık , saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ' nı okundu . Törende konuşan Gürsu Belediye Başkan Yardımcısı Melik Zahir , Mavi Marmara Gemisi ' nde şehit olanların isimlerini tek tek okudu . Yürüyüşe katılanlar ise hep bir ağızdan , " Burada " diye cevap verdi .
Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet eden Başkan Yardımcısı Zahir , " Unutma , İsrail , ABD ' nin şımarık , küstah çocuğu , korsan , zorba ve kural tanımayan katil , bu yardım bir gün sana da gerekir . O zaman bu büyük Türk milleti , ön koşulsuz ve şartsız sana da gelecektir . Dünya bilsin ki ; Türkiye ' de oturan , çalışan , okuyan bütün Hristiyan , Musevi , Ermeni ve Yahudiler bize emanettir . Onlar bizim misafirimizdir . Can güvenlikleri tamamen bizden sorulur " ifadelerini kullandı .
Törenin ardından ilçe müftüsü İbrahim Gemici , heykel önünde saf tutan kalabalığa Mavi Marmara gemisinde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldırdı . Polisin geniş güvenlik tedbirleri altında yapılan eylemin ardından , kalabalık tekbir sesleriyle dağıldı .