Konya Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Selvi: İsrail askerleri korkak ve psikolojik sorunlu

Konya Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Latif Selvi Gazze'ye insani yardım götüren gemide yaşadıkları olaylardan örnekler vererek, İsrail askerlerini "ko

  Konya Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Latif Selvi Gazze ' ye insani yardım götüren gemide yaşadıkları olaylardan örnekler vererek , İsrail askerlerini " korkaklar topluluğu " olarak niteledi .

Konya ' nın Ilgın ilçesinde , İsrail ' in Gazze ' ye insani yardım götüren Türk gemilerine düzenlediği saldırıya karşı tepki mitingi düzenlendi . Mitinge Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral , Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Pınar , Konya Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Latif Selvi , saldırı sırasında gemide Gazze ' ye insani yardım götürmek için bulunan gönüllüler ve vatandaşlar katıldı .

Yardım gemisinde ve aynı gün İskenderun ' da şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasının ardından kürsüye gelen Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral , yaşanan olayların kabul edilemez bir insanlık suçu olduğunu söyledi .

Oral , " Zalim İsrail ' in dindaşlarımıza ve soydaşlarımıza yaptığı saldırıyı lanet maksadıyla burada toplanmış bulunuyoruz . Bizler millet olarak tarih boyunca hep mazlumun yanında , ezilenin yanında ve hakkı yenilenin yanında yer almışız . Gazze ' de yaşanan olaylara bütün dünya sessiz kalsa da biz devlet ve millet olarak her yerde sesimizi yükseltiyoruz ve yükseltmeye de devam edeceğiz . İsrail ' in Filistinli kardeşlerimize yapmış olduğu zulmü lanetlemek üzere tüm yurtta mitingler düzenleniyor ve kardeşlerimize dualar ediliyor . Bizler de buradan kardeşlerimize dualarımızı gönderiyoruz ve her zaman onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz . " diye konuştu .

Konya Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Latif Selvi ise gemide yaşadıkları olayları anlatarak İsrail askerlerinin korkak ve psikolojik sorunlarının olduğunun altını çizdi .

Selvi , sadece insani yardım maksadıyla yola çıkmış olan yardım gemisine uluslar arası sularda yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi .

Operasyonun başından sonuna kadar hiç korkmadan ve boyun eğmeden durduklarını dile getiren Selvi , İsrail teknolojisinin abartıldığı kadar iyi olmadığını , gemideki bağlantıları dahi kesemediklerini bu sayede tüm dünyanın yapılan zulme tanıklık ettiğini dile getirdi .

Gemilere yapılan saldırının tüm dünyanın tepkisinin alması sonucu Gazze ' ye yapılan ambargonun azaltılacağına inandığını söyleyen Selvi , İsrail ' in dünya medyası tarafından abartılan bir ülkeden başka bir şey olmadığını ve " korkaklar topluluğu " olduğunu savundu .