Kızılay Kan Bağışı Tırı 14 Haziran'da Aydın'da

Kızılay Kan Bağışı Tırı, 14-27 Haziran 2010 tarihleri arasında Aydın merkez, Kuşadası, Söke, Didim ve Nazilli ilçelerinde kan bağışı toplayacak.

  Konuyla ilgili olarak Kızılay Aydın Kan Bağışı Merkezi ' nden yapılan açıklamada , " Kızılay Aydın Kan Bağışı Merkezi olarak , İl Merkezi ve İlçelerimizdeki hastanelerimizin kan ihtiyacı tarafımızdan karşılanmaktadır . " Güvenli Kan Temini " projesinin amacı , ülkemizde gönüllü kan bağışını arttırarak , hasta sahibi ve hastaların yaşadığı sosyal sorunları çözmek , Dünya Sağlık Örgütünün verileri ışığında gönüllü kan bağışçılarıyla güvenli kana ulaşmaktır " denildi .
" Türk Kızılayı , potansiyel kan bağışçılarına daha kolay ulaşabilmek ve onların ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla kan toplama faaliyetlerini , kan bağışçılarının bulundukları mekanlara giderek gerçekleştirmeye çalışmaktadır " denilen açıklamada , " Potansiyel kan bağışçılarına aynı anda ulaşabilmek amacı ile işyerleri , fabrikalar , üniversiteler , kamu , sivil toplum kurum ve kuruluşlarını kapsayan kan bağışçısı kazanım çalışmaları yürütülmektedir . Bu kapsamda son yıllarda sivil kan bağışı miktarı artmaya başlamıştır .
Türk Kızılayı , ülkemizin kan ve kan ürünü ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla , özellikle yaz aylarında ve Ramazan Ayında yaşanan sıkıntıların önüne geçebilmek için her geçen gün faaliyetlerine bir yenisini eklemektedir . Kan bağışına uygun , donanımlı bir tır , 14-27 Haziran 2010 tarihleri arasında İlimizde , belirli bir güzergah dahilinde kan bağışı kabul edecektir " ifadelerine yer verildi .