Fener'in Stoch golü - SPOR

Galatasaray’ın “bir aydır” istediği yıldız oyuncuyu, Sarı-Lacivertliler “iki saatte” bitirdi

 

Galatasaray’ın “bir aydır” istediği yıldız oyuncuyu , Sarı-Lacivertliler “iki saatte” bitirdi

Slovak star için Galatasaray 4 milyon euro teklif edip , beklemeye geçmişti . Ancak Londra’ya giden Kamer ve Aykut Kocaman Yıldırım’ın , “Pazarlık yapmayın , alın gelin” sözüyle Chelsea’ye 7 milyon euro sayıp , 21 yaşındaki yıldıza 4 yıllık imza attırdı

Fenerbahçe’den , Galatasaray’a transfer golü! . . Sarı-Kırmızılı takım , yaklaşık 1 aydır Twente’de kiralık oynayan Miroslav Stoch için bonservis sahibi Chelsea ile görüşüyordu . Londra’ya giden Haldun Üstünel’in , İngilizler’e 4 milyon euro teklif edip , beklemeye geçtiği belirtilmişti . Ancak Fenerbahçe cephesi , önceki gece Ada’ya resmen çıkarma yaptı ve Cihan Kamer ile Aykut Kocaman’ı Londra’ya gönderdi .

FENER’İN SİHİRBAZ İKİLİSİ!

Müthiş ikili , Başkan Aziz Yıldırım’ın , “Pazarlık yapmayın , alın gelin” demesiyle Chelseali yöneticilerle sadece 2 saat görüştü ve 7 milyon euro teklif etti . Chelsealiler Üstünel’i arayıp , “Yeni teklifiniz var mı?” diye sordu . 1 saat süre isteyen Üstünel , Polat’ın “4 milyondan fazla veremeyiz” demesi üzerine , İngilizler’i arayarak , “Transferden vazgeçtik” dedi .

UZAKTAN ETKİLİ ŞUTLAR ATIYOR

4 yıllık sözleşme imzalayan Stoch , yılda 3 milyon 250 bin euro alacak . Fener böylece , yaptığı transferlerle adı “Sihirbaz”a çıkan Üstünel ve Galatasaray’a gol attı . Slovakya Milli Takımı ile Dünya Kupası’nda boy gösterecek olan sol açık 2006’da Chelsea’ye transfer oldu . Ancak 5 maç oynayabildi . Geçen sezon Twente’de kiralık oynadı ve uzaktan attığı gollerle dikkat çekti . 10 gol kaydedip , 4 asist yaparak takımının şampiyonluğa katkı sağladı .

Kanarya’yı seçti

Asbaşkan Kamer , “Avrupa’nın birçok kulübü Stoch’u istiyordu ama o tercihini bizden yana kullandı” dedi

Fenerbahçe’nin son dakika golünün mimarlarından Asbaşkan Cihan Kamer FB TV’ye yaptığı açıklamada , “Çok değerli bir oyuncu aldık . Kulübün geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz . Avrupa’nın birçok kulübünün onu istemesine rağmen Stoch’un bizi tercih etmesi çok önemli . Birkaç pozisyonda daha oyuncu arayışlarımız sürüyor” diye konuştu .

Sportif Direktör Aykut Kocaman , “Toplu ve topsuz alanda hızlı oyuncuları takıma kazandırmak istiyoruz .  Stoch böyle bir futbolcu . Kendisini Avrupa Ligi’nde bize karşı oynadığı maçlardan bu yana takip ediyorduk , listemizdeydi . Topla beraber hamle yaparken özgüveni yüksek , umarım bize yararlı olacaktır” dedi .

Van Hooijdonk da “Twente’de önemli işlere imza attı . Çok genç ama Fener’de oynayacak düzeyde . Kulüp ileride ondan çok para kazanabilir” ifadesini kullandı .

Bu arada Galatasaraylı Yönetici Haldun Üstünel , “Hiçbir futbolcu için hiçbir takımla açık artırmaya girmeyiz . Chelsea’nin bu fırsatçı düşüncesini kabullenemedik ve görüşmeyi durdurduk” açıklamasını yaptı .



Star Gazete