Diyarbakır'da Tmk Mağduru Çocuklar İçin Turnuva

Diyarbakır'daki çeşitli belediyelerin çalışanları Terörle Mücadele Kanunu'ndan (TMK) tutuklu çocukların durumuna dikkat çekmek için futbol turnuvası düzenledi.

  Polise taş attıkları iddiasıyla tutuklu bulunan çocukların mağduriyetine dikkat çekmek için Beyaz Tebeşir Spor Kompleksi ' nde futbol turnuvası düzenleyen belediyelerin temizlik işleri müdürlükleri kupayı tutuklu bulunan çocuklara adayacaklarını belirtti . Turnuva hakkında kısa bir açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkan yardımcısı Şefik Türk , turnuva ile okullarında karne almayı beklemesi gerekirken taş attıkları iddiası ile cezaevinde bulunan TMK mağduru çocuklara dikkat çekmeyi amaçladıklarını
vurguladı . Türk , Yenişehir , Büyükşehir , Bağlar , Sur ve Kayapınar Belediyeleri ile Diski ' nin bu turnuvaya katılım sağladığını belirterek , Diyarbakır ' daki sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiğini söyledi .
Başkan yardımcısı Türk , " Belediyelerimizin temizlik müdürlüğü bünyesinde çalışan arkadaşlarımızın katılımı ile düzenlenen bu turnuvadaki amacımız , son bir yılda tutuklanan çocuklarımızın uğradığı haksızlığa dikkat çekmektir . Çocukların okullarında olmalarını beklerken cezaevlerine konmaları kabul edilemez . Bu çocukların yeri okullarıdır . Umarız ki bu çocuklar en kısa zamanda aramızda olurlar . Bu anlamda bütün kesimlerin bu konuda daha duyarlı olmalarını beklemekteyiz . Bu turnuva şu an cezaevinde bulunan
çocuklara armağan edilmiştir " dedi .
Turnuvayı Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu , sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar izledi .
Yenişehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan ve çekişmeli geçen karşılaşmayı Yenişehir Belediyesi 2-1 kazanarak puanını 4 ' te çıkardı .
Turnuva Pazar günü yapılacak final karşılaşmasıyla son bulacak .