Dika Siirt Yatırım Destek Ofisi'nde Çalışmalar Başladı

Dicle Kalkınma Ajansı'na (DİKA) bağlı olarak yeni kurulan Siirt Yatırım Destek Ofisi hizmete girdi

  Dicle Kalkınma Ajansı ' na ( DİKA ) bağlı olarak yeni kurulan Siirt Yatırım Destek Ofisi hizmete girdi . DİKA tarafından görevlendirilen 2 personel ile proje alımı ve projeler konusunda destek çalışmaları başladı .
Yatırım Destek Ofisi ' nde Siirtli girişimcilerin projelerden yararlanması amacı ile çalışmalar başladı . Ofisin resmi açılışının diğer illerle beraber toplu olarak yapılacağını belirten Ofis Koordinatörü Mehmet Emin Paça , " DİKA kurulduktan sonra ciddi bir çalışma ile kurumlaşma çalışmaları tamamlandı . Mardin ' de kurulan merkezde gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra DİKA ' ya bağlı diğer 3 ilde de yatırım ve destek ofisleri açıldı . Şu anda Siirt Yatırım ve Destek Ofisi ' ne 2 uzman personel ile başladık .
Burada 5 personelin çalışması planlanıyor . Hafta için 5 gün boyunca yatırım ve destek masalarına projelerini getiren girişimcilere destek verilecektir . 17 Nisan ' da projeler için çağrıya çıktık , 25 Haziran ' da çağrılar sona eriyor . Eğitim talepleri Siirt ' te iyiydi . 80 kişi katılırken 20 kişi projesini getirdi . Girişimcilere şu anda ticaret ve sanayi geliştirme ve tarıma yönelik destek veriliyor " dedi .
Yatırım ve Destek Ofisi ' nin açılışının yakın bir tarihte yapılmasının beklendiğini belirten Paça , " Yatırım ve Destek Ofisimiz girişimcilerimize yönelik hizmete başladı . Açılışının yakın bir tarih içinde toplu olarak yapılması bekleniyor " şeklinde konuştu .