'BUSMEK Sergisi'nin konseptini Bursaspor sevgisi oluşturdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK)'nda eğitim gören kursiyerler tarafından düzenlenen yıl sonu sergisine 'Şampiyon

  Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları ( BUSMEK ) ' nda eğitim gören kursiyerler tarafından düzenlenen yıl sonu sergisine ' Şampiyon Bursaspor ' temalı eserler damgasını vurdu . 16 farklı noktada , 74 branşta , 8 bin kursiyere eğitim veren BUSMEK ' in 5 . Genel Sergisi Atatürk Kongre Merkezi ' nde beğeniye sunuldu .

Ebru , tezhip , hat , resim , iğne oyası gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarından mefruşat , dekoratif ürünler ve resimlere uzanan 2 binin üzerinde ürünün izlenime sunulduğu sergide vatandaşlar en çok ' Şampiyon Bursaspor ' temalı köşeye ilgi gösteriyor .

Kursiyerler tarafından hazırlanan ' Yeşil beyaz ' temalı Bursaspor standında kumaştan yeşil beyaz işlemeli toplar , resim çalışmaları , yatak örtüleri , yastıklar , çarşaflar ve şapkalar vatandaşlar tarafından adeta kapışıldı .

BUSMEK yayın editörü Neslihan Mollaoğlu , bu yılda tüm emekleri bir araya getirerek güzel bir çalışmaya imza attıklarını söyledi . Mollaoğlu şu bilgileri verdi : " Bu yıl Bursaspor ' un şampiyonluğu adına tüm Bursa birlik oldu , herkes kenetlendi . Bu kapsamda bunu önceden sezmiş olan kursiyerlerimiz böyle güzel çalışmalara imza attı . Yeşil beyazı sergimizde konsept olarak kullandık . Burada birçok resim çalışması var , bunun yanı sıra yatak örtüleri , yastıklar , çarşaflar ve şapkalar gibi her şey yeşil beyaza büründü . Bursaspor standına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor . "

BUSMEK ' te ayrıca şan , gitar , bağlama , keman ve ney gibi müzik dersleri de veriliyor . BUSMEK kurslarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken , 2009 yılında kurslara 45 bin başvuru olmasına rağmen , yalnızca 8 bin kursiyer eğitim alabildi . BUSMEK 5 . Genel Sergisi , Atatürk Kongre Merkezi ' ndeki sanat galerilerinde 16 Haziran Çarşamba günü mesai bitimine kadar gezilebilecek .