Bayanlar örtü altı sebze yetiştiriciliği kursu alıyor

Ulus Tarım İlçe Müdürlüğü, İş-Kur ve Ulus Halk Eğitim Müdürlüğü ve Yılanlar Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi işbirliği ile örtü altı sebze yetişt

  Ulus Tarım İlçe Müdürlüğü , İş-Kur ve Ulus Halk Eğitim Müdürlüğü ve Yılanlar Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi işbirliği ile örtü altı sebze yetiştiriciliği kursu açıldı .

Bartın ' ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesi Yılanlar köyünde açılan ' Örtü altı sebze yetiştiriciliği ' kursuna 25 bayan kursiyer katıldı . Haftada 5 gün 6 ' şar saat eğitim görecek kursiyerler toplam 120 saat eğitim alacak . Yaklaşık bir ay sürecek kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilecek .

İş-Kur ' a kayıtlı 25 kursiyere örtü altı sebze yetiştiriciliğini en iyi şekilde öğretmek olduğunu belirten Kurs öğretmeni Faik Yıldırım , en yakın bir serada uygulamalı ders yapacaklarını söyledi . Kursiyerlerin tamamının bayan olduğunu belirten Yıldırım , bir ay sürecek kursta kursiyerlere günlük 15 TL verileceğini ve kurs boyunca sigortalı olacaklarını ifade etti . Kursa katılan bayanlar , kursun çok verimli geçtiğini belirterek örtü altı sebze yetiştiriciliğini en iyi şekilde öğrenerek üretimlerinin daha verimli olacağını ve aile bütçesine de katkı sağlayabileceklerini ifade ettiler .