Aydınlatma Direğine Bacağı Sıkışan Minik Umut'un Zor Anları

Tekirdağ'da toprak seviyesinde kesilmiş aydınlatma direğinin ucu açık borusuna bacağını sıkıştıran 2

  Tekirdağ ' da toprak seviyesinde kesilmiş aydınlatma direğinin ucu açık borusuna bacağını sıkıştıran 2 . 5 yaşındaki Umut Efe İnak , itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı . Minik Umut , bacağındaki 1 metre uzunluğundaki demir boru ile hastaneye kaldırıldı .
Tekirdağ 46 ' ncı Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Kibariye ve Volkan Konak konserine gitmek için ailesiyle yürüyen Umut , aydınlatma direğinin kesilmiş toprak içinde kalan ve ucu açık olan demir borusuna bacağını kalçasına kadar sıkıştırdı . Anne Sümeyye İnak ve babası Ali İnak kendi imkanları ile Umut ' un bacağını kurtaramayınca , itfaiye ekiplerinden yardım istendi .
Gelen itfaiye ekipleri , Umut Efeyi kurtarmak için seferber oldu . Umut ' un can güvenliği için Trakya Elektrik Dağıtım A . Ş . TREDAŞ ekibi boruya giden elekriği kesti . İtfaiye ekipleri ise kazma ve küreklerle borunun etrafını kazdılar . Oksijen tüpü ile borunun etrafının kesilmesi kararlaştırıldı . Umut ' a zarar verebileceği düşünüldü ve Oksijen tüpü ile borunun etrafının kesilmesinden vazgeçildi .
Babasının kucağında olan Umut , sürekli gözyaşı döktü . Sağlık ekipleri tarafından rahatlaması için oksijen verilen ve serum takılan Umut Efe çalışmaları görmemesi için yüzünü havlu ile kapattılar . Bir süre sonra ise minik Umut Efe uyuya kaldı . İtfaiye ekipleri ise demir kesme makinesi ile boruyu kestiler .
Yaklaşık 3 saat süren kurtarma çalışması ardından Umut Efe , bacağındaki 1 metre uzunluğunda demir boru ile ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi ' ne kaldırıldı . Ayakkabısı ve pantolonu çıkartılan Umut Efe , demir kesilmeden borudan kurtarıldı . Minik çocuk , sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra da taburcu edildi .