16 Yaşındaki Denizci Sağ Salim Bulundu Canberra

-16 YAŞINDAKİ DENİZCİ SAĞ SALİM BULUNDU CANBERRA (A.A) - 11.06.2010 - YELKENLİ TEKNEYLE TEK BAŞINA DÜNYA TURUNA ÇIKAN VE HİNT OKYANUSU'NDA S.O.S SİNY

 

-16 YAŞINDAKİ DENİZCİ SAĞ SALİM BULUNDU

CANBERRA ( A . A ) - 11 . 06 . 2010 - Yelkenli tekneyle tek başına dünya turuna çıkan ve Hint Okyanusu ' nda S . O . S sinyali göndererek yardım isteyen 16 yaşındaki Amerikalı genç kız sağ salim bulundu .

Avusralya ' nın ABC kanalının haberine göre , genç denizcinin babası Laurence Sunderland , kızının iyi ve yelkenlisinde olduğunu belirtti ve " Bu harika bir haber " dedi .

Tek başına , 12 metre uzunluğundaki " Wild eyes " adlı yelkenlisiyle dünya turuna çıkan Abby Sunderland ' in Hint Okyanusu ' nda yardım talep istemesinin ardından bölgede havadan ve denizden yoğun bir arama başlatılmıştı .

Ocak ayında Kaliforniya ' dan yola çıkan genç denizcinin güzergahı , özellikle Hint Okyanusu geçişinin güney yarıkürede kışa denk gelmesinden ötürü Amerikalı denizcilik otoritelerince eleştirilmişti .

Abby ' nin ağabeyi Zac Sunderland de geçen yıl 16 yaşındayken tek başına ve yardımsız dünyayı 8 ayda turlamayı başarmıştı .

11 . 06 . 2010 11 : 27 : 15