Sözleşme şartıyla açlık grevinden vazgeçecekler

Sivas'ta belediye tarafından olaylı bir şekilde bulundukları yerden kaldırılan mısırcılar, açlık grevi başlatmak üzere belediye binası önünde toplandı

Sivas'ta belediye tarafından olaylı bir şekilde bulundukları yerden kaldırılan mısırcılar, açlık grevi başlatmak üzere belediye binası önünde toplandı. Tezgah sahipleri, belediye şirketi Özbelsan AŞ'de 10 yıllık iş sözleşmesi karşılığında grevden vazgeçeceklerini açıkladı.

Sivas Çifte Minareli Medrese karşısında bulunan İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan mısırcıların tezgahı, geçtiğimiz günlerde belediye zabıtası ve polis zoruyla bulunduğu yerden kaldırılmıştı. Direnen mısırcılar gözyaşlarına hakim olamamıştı. Belediye görevlilerinin kararlı tutumu sonrası tezgahın kaldırılmasına engel olamayan mısırcılar belediye binası önünde açlık grevi başlatma kararı aldı.

Bugün bu kararı uygulamaya sokmak için belediye önüne gelen tezgah işletmecisi Adem Erturhan ve beraberindekileri Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse ikna etti. Belediye şirketi olan Özbelsan AŞ'de iş verme sözü karşılığında Erturhan, 10 yıllık iş sözleşmesi talep etti. Ayrıca Erturhan, Atatürk Caddesi üzerinde iki noktanın da kendilerine tahsisini istedi. Bu teklife sıcak bakmayan başkan yardımcısı, seyyar satıcıları tamamen kaldıracaklarını ifade etti.

Bu arada mısırcılar adına Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Vali Vekili Kemal Şahin ile görüştü. Görüşmeler sonunda mısır tezgahı işletmecisi Adem Erturhan, kendilerine 10 yıllık sözleşme karşılığında Özbelsan AŞ'de iş verilmesi halinde açlık grevi yapmayacaklarını, aksi halde ilerleyen günlerde belediye önünde grev yapacaklarını söyledi. Bir süre daha belediye binası önünde bekleyen Erturhan ve beraberindekiler, daha sonra buradan ayrıldı.