Sahte çürük raporlu oyuncu, ikinci dizide oynamaya başlayınca yine para istemişler

Sahte çürük raporu soruşturmasında örgüt üyelerinin, sinema oyuncusu Sinan Çalışkanoğlu'ndan çürük raporu için 45 bin lira aldıkları ancak Çalışkanoğl

Sahte çürük raporu soruşturmasında örgüt üyelerinin, sinema oyuncusu Sinan Çalışkanoğlu'ndan çürük raporu için 45 bin lira aldıkları ancak Çalışkanoğlu'nun yeni bir dizide oynamaya başlaması üzerine 60 bin lira daha istedikleri belirtildi. Ölümle tehdit edilen oyuncunun 5 bin lira taksitle örgütün istediği parayı ödemeyi kabul ettiği ifade edildi.

Sahte çürük raporu iddianamesinde örgütün dizi oyuncularına para karşılığı sahte çürük raporu aldığı anlatıldı. Örgütün oyunculardan tehditle de para almaya çalıştığı belirtildi. Sinema ve tiyatro oyuncusu Sinan Çalışkanoğlu'nun çürük raporu almak için suç örgütüne müracaat ettiği ve hastanede yapılan inceleme sonucu kendisine 'askerliğe elverişsiz' raporu verildiği kaydedildi.

Çalışkanoğlu'nun örgüte toplamda 45 bin lira ödeme yaptığı, fakat çürük raporu alındıktan bir süre sonra suç örgütü mensuplarının 60 bin lira daha talep ettiği belirtildi. Başka bir dizide daha oynamaya başlaması üzerine ikinci kez para istenen sanatçının istenilen bu parayı ödemek istememesi üzerine örgütün tehdit etmeye başladığının tespit edildiği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında yapılan teknik takipte Murat Tugay Tepe'nin, "Sinan ikinci diziye de imza atıyor Şafak Sezer'in karşısında oynuyor, Şafak Sezer var ya. Disko diye bir dizi ATV de yayınlanacak. Ya olmazsa biz bir 100 milyar mı istesek. Ondan sonra imza atıyor Sitkoya Şafak Sezer." dediği belirtildi. Bu görüşmeden bir süre sonra Tugay'ın yine bir telefon görüşmesinde, "Sinan'ı aradım dedi ki böyle böle Bayram, adamlar orda beş altı... çabuk dedim. Şunları dedim senede dök dedim. Bu şey falan rica ediyordu abi 50 falan olsun falan filan yalvarıyordu." ifadelerini kullandığı belirlendi.

Tepe'nin, Çalışkanoğlu'ndan alacakları senedi kastederek, "Ben yazmayım, ona yazdıracam. Lan gider ibne tehdit mehdit etti der o...çocuğu." dediği, Erdem isili şahsın, "Desin abi kendi ... gider abi" dediği aktarıldı.

Tepe ile Çalışkanoğlu arasındaki bir görüşmede ise Sinan'ın, "Abi bunu senin avukatınla halletmeyip başka bi şekilde halledebilir miyiz?" dediği, Tepe'nin, "Kardeşim normalde sen senet imzalayacan o kadar. Nerde imzalayacaksan imzala." dediği belirtildi.

Bir başka görüşmede Tepe'nin, "60 milyar lira alacağım vardı atla gel lan buraya dedim. Konuşup durma dedim. İmzala lan senetleri dedim, senetleri aldım. O... çocuğu bunlar, oyuncular var ya tam bir tehlike ya! Tabi hemen imzaladı. Bir de artistlik yapıyordu. Lan oyun mu oynuyoruz lan dedim. Nefes alıyorsun burada dedim. Sakin dur lan dedim. Nasıl dedim hastanede karı gibiysen burada da olacaksın karşımda dedim." dediği ifade edildi.

Çalışkanoğlu ile Murat Cemcir'in yaptığı görüşmede Sinan'ın, "Ben dün Tugay ile buluştum abi iyice saçmaladı. 60 lira yaptı, 60 LİRA. Daha önce 45 lira verdim ben buna. Bi de senet yapılacakmış bayramdan sonra anladın mı beş beş ödeyecem ben bunu diye." dediği anlatıldı.

Konu ile ilgili ifadesi alınan Çalışkanoğlu'nun istenilen parayı vermeyince Tugay Tepe'nin, "Adamları artık üzerine bırakacağım" diyerek kendisini tehdit ettiğini beyan ettiği belirtildi.