Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na: Halkçıysan iptal başvurunu geri çek

SP lideri Numan Kurtulmuş, 'Ben halkın avukatıyım.' diyen Kılıçdaroğlu'ndan, bunun gereğini yapmasını istedi. Anayasa değişikliği paketinin bunun için iyi bir fırsat olduğunu dil...



SP lideri Numan Kurtulmuş, "Ben halkın avukatıyım." diyen Kılıçdaroğlu'ndan, bunun gereğini yapmasını istedi. Anayasa değişikliği paketinin bunun için iyi bir fırsat olduğunu dile getirerek, "Madem halkın avukatıyım diyorsun, o zaman anayasa değişikliğinin iptali başvurunu geri çek." diye seslendi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi: "Madem halkın avukatıyım diyorsun, o zaman anayasa değişikliğinin iptali için yaptığın başvuruyu geri çek." Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle CHP'de geleneksel 'irtica' söyleminin, yerini işsizlik vurgusuna ve "halkın avukatıyım" demeçlerine bıraktığını hatırlattı. "CHP lideri halkın mı yoksa bürokratik oligarşinin mi avukatı, bunu göreceğiz." dedi. Anayasa Mahkemesi'nin reform paketini şekil yönünden inceleme kararına da değinerek, "Hukukun arkasından dolanılarak esasa girilirse bu kabul edilemez." uyarısını yaptı.
Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliği paketini şekil yönünden incelemeye karar vermesini de değerlendiren SP lideri, "Anayasa Mahkemesi, şekil açısından inceliyorum diyerek, hukuku arkadan dolanıp muhteva ve esas yönünden bir inceleme yaparsa bu kabul edilemez. Paketi kısmen bile iptal ederse bu durum bürokratik oligarşinin egemenliği demektir. Şu anki haliyle 11 kişilik atanmış bir heyet, Meclis'in üstünde bir senato görünümündedir. Zaten referandum olacak, bırakalım bu işe millet karar versin." görüşlerini savundu.
Kurtulmuş, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında yaşanan 'Tevrat' tartışmasına da değindi. İlla bir kutsal metinden alıntı yapılacaksa Müslümanların kutsal kitabı Kur'an'dan yapılması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, Maide Sûresi 35. ayette geçen; "Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde fesat çıkarmamış birini öldürürse bütün insanları öldürmüş gibidir." hükmünü okudu. Buna dayanarak, İsrail'in Mavi Marmara katliamıyla aslında bütün insanlığı katlettiğini dile getirdi. SP Genel Başkanı, hükümetin İsrail konusundaki kararlı duruşunu bundan sonra da devam ettirmesini istedi.
Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yoksulluk ve işsizlik konusundaki söylemlerini de değerlendirdi. CHP'nin yeni liderinin 'Saadet Partisi'nin söylemlerine benzer' sözlerle siyaset yapmasını sevindirici bulduklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu'na, Türkiye'deki fukaralığın giderilmesi yönünde neo-liberal politikalardan vazgeçip vazgeçmeyeceğini soran Kurtulmuş, bu konuda net bir tavır takınılmasını istedi. Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'na, "CHP'nin eski bir milletvekili olan Sayın Kemal Derviş'in 'Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı'nın ana zihniyetine katılıyor musunuz?" sorusunu da yöneltti. Aksi durumu ise şu ifadelerle eleştirdi: "Bu programın acımasız, küresel finans kapitalizminin bütün ağlarıyla Türkiye'yi kuşatma altına alan neo-liberal iktisat politikalarını benimsiyorsa işsizliği, yoksulluğu ve gelir dağılımı adaletsizliğini nasıl ortadan kaldıracaktır, bunu ortaya koyması lazım."

Zaman