KCK operasyonunu bahane eden BDP'liler Hakkâri'yi karıştırdı

Hakkâri'de dün KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda aralarında BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. İl merkezinde gözaltıları protes...



Hakkâri'de dün KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda aralarında BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. İl merkezinde gözaltıları protesto eden BDP'liler belediye önünde oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından bazı gruplar yollara barikat kurup, polise taş ve molotofkokteyliyle saldırdı. Yüksekova'da da gün boyu benzer olaylar yaşandı.

Hakkâri'de Kürdistan Topluluklar Birliği-Türkiye Meclisi (KCK/TM) yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Hakkâri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, KCK'ya yönelik sabah saat 04.00 sularında bazı adreslere eşzamanlı operasyon düzenledi. BDP Hakkâri İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış, merkez ilçe başkanı Seyhan Şahin, eski DTP İl Başkanı Hıvzullah Kansu, Belediye Meclis üyesi Tahir Koç, Berivan Akboğa, DÖK üyesi Fatma Duman, ilçe eşbaşkan yardımcısı Hünsa Sağın, parti üyesi Baki Özboğanlı ve İzzet Belge ile Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Hamdiye Çiftçi gözaltına alındı. Zanlıların, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Operasyona tepki gösteren bir grup, Hakkâri ve Yüksekova'da izinsiz gösteri yaparak polise saldırdı. Hakkâri'de BDP İl binası önünde toplanan ve aralarında, Hakkâri Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nun da bulunduğu grup belediyeye kadar yürüdü. Buradaki basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Eylemin ardından Bedirhanoğlu, grubun olaysız şekilde dağılmasını istedi. Dağılan gruptan bazı kişiler, Yukarı ve Aşağı Merzan, Keklikpınar, Dağgöl ve Bağlar Mahallesi'nde bir araya geldi. Ateş yakıp, yola barikat kuran ve terör örgütü lehine slogan atan grup, bölgeye gelen polise de taşla saldırdı. Gün boyu süren olaylarda polis, gruba biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti. Yüksekova'da da dün gün boyu benzer olaylar yaşandı. Terör örgütü lehine slogan atan grup, polise taş ve molotofkokteyliyle saldırdı. Polisin müdahale ettiği grup, ara sokaklara dağıldı.

Zaman